Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben.

A vádlott 2015 szeptembere óta állandó megélhetést biztosító munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezett, a megtakarításait 2017. augusztus hónapra felélte, ezért elhatározta, hogy magát lakásbetörések útján tartja fenn. A férfi alaposan felkészült, a lakóhelyének környékén lévő családi házakat feltérképezte, majd feszítővasat, kesztyűt vásárolt, illetőleg a betörések idején az arcát sállal takarta el, valamint a mobiltelefonját kikapcsolta.

Az elkövető 2017. augusztus és 2018. február hónapok között Csolnokon, Leányváron, Tokodon, Kesztölcön, Pilismaróton, továbbá Táton, összesen tizennégy családi házba tört be. A férfi az ingatlanokat alaposan átkutatta, majd onnan pénzt, ékszereket és kisebb műszaki tárgyakat lopott el.

A férfit az utolsó lakásbetörést követően, 2018. február 22. napján a rendőrök igazoltatták, és mivel a kocsijában lopott ékszereket találtak, ezért előállították.

A bűncselekmények elkövetése révén a vádlott összesen 3.898.045 forinttal gazdagodott.

A férfival szemben a halmazati szabályokra tekintettel egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható.  Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

A rendőrség által korábban készített videó az alábbi linken érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rendorkezen-a-lakasbetoro-2

 

Hozzászólások lezárva.