A NAV elnökére hivatkozva kísérelt meg százmilliókat szerezni a vádlott; ellene befolyással üzérkedés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint egy felszámolás alatt álló céget képviselő felszámoló  adó-visszaigénylés iránti kérelmet nyújtott be az adóhatósághoz. A kérelem teljesítése előtt a NAV ellenőrzést folytatott le a felszámolás alatt álló cégnél és jelentős fizetési kötelezettséget állapított meg, adóhiány, bírság és pótlék jogcímén.

A vádlott, egy 46 éves férfi felvette a kapcsolatot a felszámolást folytató cég egyik tulajdonosával, akivel 2016. március 1-jén találkozott a XII. kerületben. A férfi a találkozón valótlanul azt állította magáról, hogy az adóhatóság elnökének ,,jobbkeze” és el tudja intézni, hogy a felszámolás alatt álló cég fizetési kötelezettséget töröljék, és az adó-visszaigénylést jóváhagyják. A színlelt befolyás érvényesítéséért cserébe a vádlott mintegy 300 millió forintot kért.

A felszámolást végző cég tulajdonosa az ajánlatot nem fogadta el. Az eljárás során bebizonyosodott, hogy a vádlott az adóhatóság elnökét nem ismerte, vele semmilyen kapcsolatban nem állt, a 46 éves férfi célja kizárólag a megtévesztő, jogtalan haszonszerzés volt.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben befolyással üzérkedés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

Hozzászólások lezárva.