A Körmendi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ismert és népszerű nyári zenei fesztiválokra ígért jegyeket, bérleteket megvételre, illetve szálláslehetőséget ajánlott bérbeadásra 2016. évben, és 90 sértettnek, több mint 4.600.000 forint kárt okozott.

A vád szerint a férfi 2016. elején, illetve nyarán internetes közösségi oldalon több olyan személlyel lépett kapcsolatba, akik budapesti, balatoni, és soproni zenei fesztiválokra kerestek belépőjegyeket, bérleteket, valamint a Balaton közelében szállás lehetőséget a fesztiválok idejére. A vádlott a közösségi oldalon olyan belépőjegyeket, bérleteket hirdetett, amelyek nem voltak a birtokában, illetve olyan szállásokat ajánlott bérbeadásra, amelyekkel nem rendelkezett.

 A vádlott a fenti módszerrel 89 sértettnek, összesen 4.125.000 forint kárt okozott.

A vádlott többszöri felszólításra, illetve hatósági eljárás kilátásba helyezése után 34 sértettnek összesen 1.540.000 forintot fizetett vissza.

A vádlott továbbá 2016. áprilisában megtévesztette egyik ismerősét azzal, hogy elővételben, kedvezményes áron tudja megszerezni a Balaton partján megrendezendő zenei fesztiválok belépőjegyeit, amelyeket teljes áron fog értékesíteni, és így jut haszonhoz. A vádlott 500.000 forintot kért kölcsön ismerősétől, és megígérte, hogy a kölcsönt az általa értékesített belépőjegyek árából fizeti vissza. A vádlottnak olcsóbb belépőjegyek megvásárlására nem volt lehetősége, csupán a pénzt akarta kicsalni ismerősétől.

A Körmendi Járási Ügyészség 90 rendbeli csalással vádolja a férfit, és vele szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.