A 33 éves férfi az időskorú sértett értékeit akarta erőszakkal megszerezni.

A vádirat szerint a vádlott 2018. április 23-án délelőtt egy XIX. kerületi társasháznál figyelt fel az időskorú sértettre, majd követte őt a bejáratig. A 90 éves nő kinyitotta a bejárati ajtót, a mögötte álló vádlott pedig őt előre engedte, majd ő maga is belépett a sértett után a lépcsőházba.

A vád szerint a férfi a lépcsőház előterében – kihasználva azt, hogy idős nő korából adódóan a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes – rátámadt a sértettre. Ennek során a vádlott arcon ütötte az időskorú nőt, aki ennek hatására a földre esett.

A vádlott ekkor értékeket keresve átkutatta a sértett gurulós bevásárlótáskáját, miközben a tartalmát kidobálta a földre, majd miután abban értéket nem talált, elfutott a helyszínről.

A bántalmazás miatt a sértettnek 8 napon belül gyógyuló, véraláfutásos sérülései keletkeztek.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő, különös visszaeső elkövetőnek minősülő férfival szemben a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.Esetében a büntetési tétel felső határa tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Hozzászólások lezárva.