Főoldal » Hírek » Két nap alatt jogerős ítélet született a rendőrt megöléssel fenyegető férfi ügyében - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség nyo­mo­zást ren­delt el, majd két napon belül hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak miatt bíró­ság elé állí­tott egy rend­őrt meg­ölés­sel fenye­ge­tő férfit.

A vád sze­rint a rend­őrök 2023. janu­ár 21. nap­ján meg­je­len­tek egy nyír­sé­gi tele­pü­lés ingat­la­nán, ahol egy körö­zött nővel szem­ben intéz­ked­tek ami­att, mert egy sza­bály­sér­té­si bír­ság meg nem fize­té­se helyé­be lépő elzá­rást nem töl­tött le. Az intéz­ke­dés­kor a nő édes­ap­ja is a ház­ban tar­tóz­ko­dott, aki az egyik, álta­la korább­ról ismert rend­őr­rel kia­bált, azt kifo­gá­sol­va, hogy milyen ala­pon ment be a házba, majd távo­zás­ra szó­lí­tot­ta fel.

A rend­őr közöl­te a fér­fi­val is az intéz­ke­dé­sük okát, egy­út­tal fel­szó­lí­tot­ta a fér­fit a cse­lek­mé­nyé­nek abba­ha­gyá­sá­ra. A férfi ennek nem tett ele­get, a rend­őrt tovább­ra is folya­ma­to­san, indu­la­to­san kia­bál­va, őt sér­te­get­ve távo­zás­ra szó­lí­tot­ta fel. Az elkö­ve­tő több­ször meg­szur­ká­lás­sal, a tor­ká­nak elvá­gá­sá­val, meg­ölés­sel, illet­ve a fejé­nek szét­ve­ré­sé­vel fenye­get­te meg a rend­őrt, és mind­ezek nyo­ma­té­ko­sí­tá­sa érde­ké­ben a 2023. janu­ár 12. nap­ján, Buda­pes­ten intéz­ke­dő rend­őr sérel­mé­re elkö­ve­tett ember­ölés­re utal­va azt is közöl­te, hogy amennyi­ben a rend­őr nem hagy­ja el az ingat­lant „…másik rend­őr­gyil­kos­ság lesz!”.

A fér­fit a rend­őrök elő­ál­lí­tot­ták a Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség­re, ahol őri­zet­be vet­ték, majd gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ták ki hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt. A férfi a kihall­ga­tás során beis­me­rő val­lo­mást tett.

A regi­o­ná­lis nyo­mo­zó ügyész­ség a fér­fit gyor­sí­tott eljá­rás­ban 2023. janu­ár 23. nap­ján a Nyír­bá­to­ri Járás­bí­ró­ság elé állí­tot­ta, ahol a bíró­ság őt – jog­erő­sen – 1 év 8 hónap sza­bad­ság­vesz­tés­re ítél­te, mely­nek vég­re­haj­tá­sát 4 év pró­ba­idő­re felfüggesztette.