Főoldal » Hírek » Életveszélyt okozó késelés egy zalai kocsmában - a Zala Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Zala Vár­me­gyei Főügyész­ség élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­te miatt emelt vádat azzal a 33 éves bün­tet­len elő­éle­tű, galam­bo­ki fér­fi­val szem­ben, aki 2022. ápri­lis 23-án, este, a helyi ital­bolt­ban vitát köve­tő­en, itta­san kés­sel sebe­sí­tet­te meg falubelijét.

A vád­irat sze­rint a presszó­ban ita­lo­zó vád­lott és a sér­tett férfi között a vád­lott házas­tár­sát érin­tő­en ala­kult ki han­gos szó­vál­tás, mely indu­la­tos vita csak a jelen­lé­vő ven­dé­gek köz­be­avat­ko­zá­sa miatt nem fajult vere­ke­dés­sé. Az eset­le­ges tett­le­ges­ség meg­elő­zé­se érde­ké­ben a két fel­bő­szült fér­fit a pul­tos­nő kites­sé­kel­te a hely­ség­ből, akik külön bejá­ra­ton át távoz­tak is az ital­bolt­ból, és az utcán elin­dul­tak ott­ho­nuk felé.

Ami­kor a presszó hátsó bejá­ra­tán át távo­zó vád­lott az utcán meg­lát­ta a sér­tet­tet, keze­i­vel hado­nász­va a „Gyere, meg­öl­lek, meg­szúr­lak!” sza­va­kat kia­bál­va meg­in­dult a sér­tett férfi felé. Amint a köze­lé­be ért, a sér­tett férfi elgán­csol­ta a vád­lot­tat, aki elesett, köz­ben bele­ka­pasz­ko­dott a sér­tett ruhá­za­tá­ba és a föld­re rán­tot­ta őt is. Ekkor az elkö­ve­tő zse­bé­ből elő­vett egy kinyit­ha­tó, rövid pen­gé­jű kést és három alka­lom­mal meg­szúr­ta a sér­tett comb­ját és jobb láb­szá­rát, egy alka­lom­mal a csípő tájé­kát, illet­ve egy alka­lom­mal a sér­tett mell­ka­sá­nak jobb oldalát.

A jelen­lé­vő sze­mé­lyek elhúz­ták a sér­tett mel­lől a táma­dót, aki elin­dult ott­ho­na felé, de a kés­sel a kezé­ben időn­ként vissza­for­dul­va tovább­ra is fenye­ge­tő­zött. A sér­tett vérző mell­kas sérü­lé­sét szo­rít­va a presszó előt­ti busz­meg­ál­ló­ban ült le, ahon­nan rövi­de­sen édes­any­ja szál­lí­tot­ta be a nagy­ka­ni­zsai kór­ház­ba. Sérü­lé­sei összes­sé­gük­ben köz­ve­tett élet­ve­szélyt okozó sérü­lés­nek minősülnek.

A Zala Vár­me­gyei Főügyész­ség élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­te miatt emelt vádat a fér­fi­val szem­ben a Zala­eger­sze­gi Tör­vény­szék előtt, mely­ben fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés­re tett indítványt.