Főoldal » Hírek » Megerőszakolta az örökbefogadott lányát, hosszabb ideig kell rács mögött maradnia - a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség sike­re­sen indít­vá­nyoz­ta a neve­lő­apa bün­te­té­sé­nek a súlyo­sí­tá­sát, aki fele­sé­ge tíz éves kis­lá­nyát sze­xu­á­li­san molesztálta.

A jog­erős íté­le­ti tény­ál­lás sze­rint a férfi 2016. évben házas­sá­got kötött a kis­lány édes­any­já­val. Ezt köve­tő­en egy fejér vár­me­gyei nagy­köz­ség­ben közö­sen nevel­ték a nő koráb­bi kap­cso­la­tá­ból szár­ma­zó két gyer­me­ket, vala­mint 2017. évben szü­le­tett közös gyermeküket.

A neve­lő­apa a 2020. év tava­szi szü­ne­té­ben kihasz­nál­va, hogy ket­tes­ben tar­tóz­ko­dott ott­hon a kis­lánnyal, bement a szo­bá­já­ba, fel­szó­lí­tot­ta, hogy vet­kőz­zön le, majd erő­szak­kal sze­xu­á­lis cse­lek­ményt vég­zett vele. Ezt köve­tő­en fel­szó­lí­tot­ta a gyer­me­ket, hogy a tör­tén­tek­ről ne szól­jon senkinek.

A lány hosszabb időn át vívó­dott, éjsza­kán­ként sokat sírt, végül 2020. augusz­tus 15-én elmond­ta az édes­any­já­nak, hogy mi tör­tént vele. Az édes­anya fel­je­len­tést tett a rendőrségen.

A Szé­kes­fe­hér­vá­ri Tör­vény­szék a fér­fit sze­xu­á­lis erő­szak bűn­tet­te miatt 7 év fegy­ház­bün­te­tés­re, 8 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítél­te. Vég­le­ges hatállyal eltil­tot­ta bár­mely olyan fog­lal­ko­zás gya­kor­lá­sá­tól, amely­nek kere­té­ben tizen­nyol­ca­dik élet­évét be nem töl­tött sze­mély neve­lé­sét, fel­ügye­le­tét, gon­do­zá­sát, gyógy­ke­ze­lé­sét végzi.

Az íté­let ellen az ügyész súlyo­sí­tás, a férfi és meg­ha­tal­ma­zott védői elsőd­le­ge­sen fel­men­tés, másod­la­go­san hatá­lyon kívül helye­zés, har­mad­la­go­san eny­hí­tés érde­ké­ben fellebbeztek.

A Győri Íté­lő­táb­la 2023. már­ci­us 30-án kihir­de­tett hatá­ro­za­ta meg­egye­zett a Győri Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség indít­vá­nyá­val. A férfi sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­té­sé­nek a tar­ta­mát 12 évre, a köz­ügyek­től eltil­tás mel­lék­bün­te­té­sé­nek a tar­ta­mát 9 évre felemelte.