Főoldal » Hírek » A férfi tablettát kért a börtönben, négy évet kapott - a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség sike­re­sen indít­vá­nyoz­ta a bün­te­té­se hely­ben­ha­gyá­sát annak a fér­fi­nak, aki til­tott szer­hez akart hoz­zá­jut­ni a börtönben.

A jog­erős íté­le­ti tény­ál­lás sze­rint a férfi sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­té­sét töl­töt­te a sop­ro­ni büntetés-végrehajtási inté­zet­ben. 2020. júli­us 6-án a kör­let­fel­ügye­lő­től azt kérte, hogy hoz­zon be neki „gyú­rós gyógy­szert”, ami­ért cse­ré­be 100.000 forin­tot ígért. A kör­let­fel­ügye­lő ezt vissza­uta­sí­tot­ta, hala­dék­ta­la­nul jelen­tet­te elöljárójának.

A férfi azzal, hogy jog­ta­lan előny ígé­re­té­vel hiva­ta­los sze­mélyt töre­ke­dett rábír­ni arra, hogy köte­les­sé­gét meg­szeg­ve til­tott szert vigyen be neki a büntetés-végrehajtási inté­zet­be, bűn­cse­lek­ményt köve­tett el.

A Győri Tör­vény­szék a fér­fit hiva­ta­li vesz­te­ge­tés bűn­tet­te miatt 4 év fegy­ház­bün­te­tés­re, 4 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítél­te. Meg­ál­la­pí­tot­ta, hogy a tör­vény értel­mé­ben fel­té­te­les sza­bad­ság­ra nem bocsátható.

Az íté­le­tet az ügyész tudo­má­sul vette, a férfi és a védő­je elsőd­le­ge­sen fel­men­té­sért, másod­la­go­san eny­hí­té­sért fellebbeztek.

A Győri Íté­lő­táb­la 2023. ápri­lis 20-án kihir­de­tett hatá­ro­za­tá­ban a fel­lebb­vi­te­li főügyész­ség állás­pont­já­val egyet­ér­tett, a több­szö­rös vissza­eső férfi bün­te­té­sét nem enyhítette.