Főoldal » Hírek » Haragudott volt élettársára, valótlan bejelentést tett a rendőrségen - a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség hamis vád bűn­tet­te miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki bete­le­fo­nált a rend­őr­ség­re és azt állí­tot­ta, hogy volt élet­tár­sa be van dro­goz­va, ezért nem képes ellát­ni a közös kis­ko­rú gyereküket.

A vád­irat sze­rint a vád­lott és a sér­tett nő élet­tár­sak vol­tak, azon­ban kap­cso­la­tuk meg­sza­kadt, a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sé­nek idő­pont­já­ban 9 hóna­pos közös gyer­me­kük gon­do­zá­sát a sér­tett látta el haj­dú­szo­bosz­lói házukban.

A külön élő vád­lott 2022. augusz­tus 3-án 23 óra körül tele­fo­non beje­len­tést tett a rend­őr­ség­re, hogy az egyik szom­széd­ja  arról érte­sí­tet­te, hogy volt élet­tár­sa a lakó­he­lyén iszik, dro­go­zik, kia­bál, a kis­ko­rú gyer­me­kük pedig sír a lakásban.

A beje­len­tést köve­tő­en a Haj­dú­szo­bosz­lói Rend­őr­ka­pi­tány­ság jár­őrei meg­je­len­tek a sér­tett házá­nál, ahová őket az asszony been­ged­te. Az adat­gyűj­tés során a rend­őrök meg­ál­la­pí­tot­ták, hogy a gyer­mek a szo­bá­já­ban alszik, míg a sér­tett két roko­na tár­sa­sá­gá­ban tar­tóz­ko­dott a ház­ban és a vád­lott állí­tá­sá­val szem­ben tel­jes mér­ték­ben képes volt a kis­ko­rú gondozására.

A rend­őrök ezért a vád­lott ellen bün­te­tő­el­já­rást indí­tot­tak, a férfi beis­mer­te, hogy valót­lan­sá­got állí­tott, és elmond­ta, hogy a beje­len­tést meg­elő­ző­en, a sér­tet­tel tör­tént tele­fo­nos beszél­ge­tés során össze­vesz­tek, ezért hara­gu­dott rá.

Az ügy­ben a nyo­mo­zást a Haj­dú­szo­bosz­lói Rend­őr­ka­pi­tány­ság foly­tat­ta le.

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség a vád­lott ellen hamis vád bűn­tet­te miatt emelt vádat a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­sá­gon. A járá­si ügyész­ség a bün­te­tő­vég­zés meg­ho­za­ta­lá­ra irá­nyu­ló vád­irat­ban indít­ványt tett arra, hogy a járás­bí­ró­ság tár­gya­lás lefoly­ta­tá­sa nél­kül, az ira­tok tar­tal­ma alap­ján a vád­lot­tal szem­ben pénz­bün­te­tést szab­jon ki.