Főoldal » Hírek » Csaló volt a társkereső férfi - a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

Csa­lás bűn­tet­te miatt a Tata­bá­nyai Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tot nyúj­tott be azzal a fér­fi­val szem­ben, aki inter­ne­tes társ­ke­re­ső olda­la­kon meg­is­mert nőnek oko­zott kárt. 

A vád­irat sze­rint a férfi inter­ne­tes társ­ke­re­ső olda­lon álné­ven ismer­ke­dett meg a tata­bá­nyai sér­tet­tel, aki­vel érzel­mi kap­cso­la­tot ala­kí­tott ki.

A férfi 2020. júli­us 01. és 2021. május 18. között heti rend­sze­res­ség­gel külön­bö­ző valót­lan indo­kok­ra - orvo­si költ­sé­gek­re, a kór­há­zi tar­tóz­ko­dás­sal kap­cso­la­tos költ­sé­gek­re, gyógy­szer kiadá­sok­ra, kül­föl­di orvo­si keze­lés­re, éle­lem­re - hivat­ko­zás­sal 1.400 - 200.000 forint közöt­ti össze­ge­ket kért köl­csön a nőtől. A sér­tett a férfi tar­na­ör­si lakó­he­lyé­re három­szor kül­dött pos­tán, illet­ve a férfi által meg­adott bank­szám­la­szám­ra 67 alka­lom­mal utalt át pénzt. Az elkö­ve­tő­nek a köl­csö­nök vissza­fi­ze­té­se sem állt szándékában.

A bűn­cse­lek­ménnyel oko­zott 1.800.400 forint kár nem térült meg.

Az ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta, hogy a Tata­bá­nyai Járás­bí­ró­ság a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sét beis­me­rő, bün­tet­len fér­fi­val szem­ben vég­re­haj­tá­sá­ban fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tést szab­jon ki, a pró­ba­idő tar­ta­má­ra ren­del­je el a párt­fo­gó fel­ügye­le­tét, vala­mint köte­lez­ze a sér­tett kárá­nak megtérítésére.