Főoldal » Hírek » A gyengébbik nemmel erőszakoskodott a villamoson, börtönbe került - Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Fővá­ro­si Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség a vil­la­mo­son nőket kés­sel fenye­ge­tő férfi bün­te­té­sé­nek hely­ben hagyá­sát indítványozta.

A Buda­pes­ti IX. kerü­le­ti Ügyész­ség 2022 feb­ru­ár­já­ban emelt vádat egy erő­sza­kos maga­tar­tá­sai miatt már több­ször elítélt, jelen­leg 35 éves fér­fi­vel szem­ben közös­ség tagja ellen, fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett erő­szak bűn­tet­te miatt.

A Fővá­ro­si Tör­vény­szék 2023. már­ci­us 30-án kihir­de­tett első­fo­kú íté­le­té­vel a vád­lot­tat bűnös­nek mond­ta ki a vád tár­gyá­vá tett bűn­tett­ben, ame­lyért őt 5 év bör­tön foko­za­tú vég­re­haj­tan­dó sza­bad­ság­vesz­tés­sel és 5 év köz­ügyek­től eltil­tás­sal sújtotta.

Az íté­le­ti tény­ál­lás lénye­ge sze­rint 2021. szep­tem­ber 20-án 20.40-21.00 óra közöt­ti idő­ben a Buda­pest IX. kerü­let­ben köz­le­ke­dő 52-es járat­szá­mú vil­la­mo­son uta­zott a vád­lott a Határ úti met­ró­meg­ál­ló felé. Uta­zá­sa során fel­fi­gyelt és oda­lé­pett két egy­más­sal szem­lá­to­mást érzel­mi kap­cso­lat­ban lévő, egy­más kezét fogó nőhöz, majd han­go­san szi­dal­maz­ni kezd­te azo­kat sze­xu­á­lis beál­lí­tott­sá­guk miatt. Őket meg­ölés­sel, tor­kuk elvá­gá­sá­val is meg­fe­nye­get­te. A vád­lott, hogy mon­da­ta­i­nak nyo­ma­té­kot adjon elő­vett egy 9 cm pen­ge­hosszú­sá­gú kést a ruhá­za­tá­ból és a két nőt tovább fenye­get­te azzal, hogy nya­kon fogja őket szúr­ni azért, hogy elvérezzenek.

A vád­lott han­gos­ko­dá­sá­ra a vil­la­mos veze­tő­je is fel­fi­gyelt, őt a jármű utas­tá­jé­koz­ta­tó rend­sze­rén keresz­tül maga­tar­tá­sa befe­je­zé­sé­re szó­lí­tot­ta fel, azon­ban a vád­lott szúró moz­du­la­tok­kal tovább ijeszt­get­te a sér­tet­te­ket. Eköz­ben a vil­la­mos a vég­ál­lo­má­sá­ra befu­tott, a vád­lot­tat a jár­mű­ve­ze­tő az első ajtón keresz­tül leszál­lí­tot­ta, a két sér­tet­tet pedig a BKV sofőr­vá­ró­já­ba kísér­te és rend­őri intéz­ke­dést kért. A vád­lot­tat a köze­li alul­já­ró­ban a kiér­ke­ző rend­őr­jár­őr elfog­ta, a táma­dá­sul hasz­nált kés tőle előkerült.

Az első­fo­kú íté­let ellen a vád­lott bün­te­té­se eny­hí­té­se, míg védő­je eny­hébb bűn­cse­lek­mény, zak­la­tás vét­sé­ge meg­ál­la­pí­tá­sá­ért és a bün­te­tés eny­hí­té­se cél­já­ból élt fel­leb­be­zé­si jogával.

A Fővá­ro­si Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség az első­fo­kú íté­let hely­ben hagyá­sát azzal kez­de­mé­nyez­te a Fővá­ro­si Íté­lő­táb­lá­nál azzal, hogy az elbí­rált bűn­tet­tet 2 rend­be­li­ként minősítse.

A vád­lott letar­tóz­ta­tás­ban várja a másod­fo­kú eljá­rás befejezését.

A bűn­ügy­ben koráb­ban kibo­csá­tott ügyész­sé­gi köz­le­mé­nyek itt olvashatóak:

https://ugyeszseg.hu/kessel-fenyegetett-meg-ket-not-akik-egymas-kezet-fogtak-videoval-a-fovarosi-fougyeszseg-sajtokozlemenye/