Főoldal » Hírek » Gáz-riasztó fegyver használata vetett végett a támadásnak - fotókkal - a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt indult ügy­ben a Komá­ro­mi Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tot nyúj­tott be egy férfi ellen, aki­nek táma­dá­sá­val szem­ben a sér­tett gáz-riasztó fegy­vert hasz­nál­va védekezett.

A vád­irat sze­rint a több­szö­rös vissza­eső elkö­ve­tő 2022. júli­us 31-én haj­nal­ban az ácsi szó­ra­ko­zó­hely bejá­ra­ta előtt egy vélt szó­vál­tás miatt két­szer meg­lö­kött egy fér­fit. Azt egy har­ma­dik férfi ész­lel­te, ezért a táma­dót a továb­bi bán­tal­ma­zás meg­aka­dá­lyo­zá­sa érde­ké­ben hátul­ról átölel­ve lefog­ta. A lefo­gott elkö­ve­tő annak érde­ké­ben, hogy sza­ba­dul­jon egy alka­lom­mal, nagy erő­vel hátra fejelt, ami­től a sér­tett jobb szem­öl­dö­ke fel­re­pedt és vérez­ni kez­dett. Miu­tán a férfi sza­ba­dult a fogás­ból, eltá­vo­lo­dott a szó­ra­ko­zó­hely­től, azon­ban a szit­ko­zó­dást tovább foly­tat­va táma­dó­lag elin­dult a sér­tett irá­nyá­ba, aki az enge­déllyel tar­tott gáz-riasztó fegy­ve­rét hasz­nál­va több alka­lom­mal a leve­gő­be lőtt. A táma­dó a maró hatá­sú gáz miatt fel­ha­gyott a cse­lek­mé­nyé­vel és távo­zott a helyszínről.

A sér­tett­nek a jobb szem­öl­dö­ke felett zúzó­dá­sos sérü­lé­se kelet­ke­zett, bőre 4 cm hosszan fel­nyílt, az elkö­ve­tő cse­lek­mé­nye alkal­mas volt nyolc napon túl gyó­gyu­ló sérü­lés okozására.

Az ügyész­ség a vád­irat­ban arra tett indít­ványt, hogy a Komá­ro­mi Járás­bí­ró­ság az elkö­ve­tőt fegy­ház­bün­te­tés­re és köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélje.