Főoldal » Hírek » Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség » Járókelők tartották vissza az útonálló rablót- a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kis­kun­ha­la­si Járá­si Ügyész­ség rab­lás és több­rend­be­li lopás miatt vádat emelt egy külö­nös, több­szö­rös vissza­eső fér­fi­val szem­ben, akit a járó­ke­lők tar­tot­tak vissza és adtak át a rend­őrök­nek, miu­tán fényes nap­pal a nyílt utcán kira­bolt egy asszonyt.

A vád­irat sze­rint a kis­kun­ha­la­si férfi jöve­de­lem­mel nem ren­del­ke­zett, ezért 2019 decem­be­re és 2020 feb­ru­ár­ja között rend­sze­re­sen kerék­pár­lo­pá­sok­ból és bolti tol­vaj­lás­ból tar­tot­ta fenn magát.

A vád­lott 2020. feb­ru­ár 17-én dél­ben Kis­kun­ha­las köz­pont­já­ban sétál­va fel­fi­gyelt az előt­te hala­dó, 66 éves asszony­ra és elha­tá­roz­ta, hogy kezé­ben tar­tott tás­ká­ját meg­szer­zi. Ennek érde­ké­ben követ­ni kezd­te és a köze­li útke­resz­te­ző­dés­ben utol­ér­ve az úttes­ten átha­la­dó nőt hátul­ról meg­lök­te, eköz­ben kezé­ből a tás­kát kitép­te. A vád­lott a tás­ká­val sza­lad­ni kez­dett, majd futás köz­ben a 182 ezer forint kész­pénzt tar­tal­ma­zó pénz­tár­cát magá­hoz vette, a tás­kát pedig eldob­ta. Ekkor­ra azon­ban a sér­tett segít­sé­gé­re siető járó­ke­lők a rabló útját áll­ták, ezért a pénz­tár­cát is eldob­ta és a par­ko­ló felé mene­kült. Ott végül elfog­ták és a rend­őrök kiér­ke­zé­sé­ig vissza­tar­tot­ták a táma­dót. A rabló által szét­do­bált táska a pénz­tár­cá­val együtt hiány­ta­la­nul előkerült.

Az ügyész­ség a külö­nös és több­szö­rös vissza­eső­nek szá­mí­tó fér­fit rab­lás bűn­tet­té­vel és több­rend­be­li lopás vét­sé­gé­vel vádol­ja és ezért vele szem­ben fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­za azzal, hogy ked­vez­ménnyel nem sza­ba­dul­hat. A jelen­leg letar­tóz­ta­tás­ban lévő férfi ügyé­ben a Kis­kun­ha­la­si Járás­bí­ró­ság fog dönteni.