Főoldal » Hírek » Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség » Más profiljának feltörése bűncselekmény- a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Egy moson­ma­gyar­óvá­ri férfi négy bűn­cse­lek­ményt köve­tett el azzal, hogy isme­rő­se közös­sé­gi olda­la­kon lévő pro­fil­ja­i­ba, leve­le­zé­si rend­sze­re­i­be belé­pett és - két eset­ben - jel­sza­va­kat vál­toz­ta­tott meg.

 A Győri Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tá­nak tény­ál­lá­sa sze­rint a 27 éves férfi a bűn­cse­lek­mé­nye­ket saját mobil­te­le­fon­já­val való­sí­tot­ta meg – egy hölgy isme­rő­se sérelmére.

Az infor­má­ci­ós rend­szer­be tör­té­nő jogo­su­lat­lan belé­pés két évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés­sel bün­te­ten­dő vét­ség. A jel­szó jogo­su­lat­lan meg­vál­toz­ta­tá­sá­val pedig a férfi két rend­be­li bűn­tet­tet való­sí­tott meg, mely három éves bün­te­té­si tétel­lel ren­del­ke­ző bűncselekmény.

A férfi a cse­lek­mé­nyek elkö­ve­té­sét elismerte.

Őt az ügyész­ség négy rend­be­li infor­má­ci­ós rend­szer vagy adat meg­sér­té­sé­vel, két rend­be­li bűn­tet­tel és két rend­be­li vét­ség­gel vádol­ja. Vele szem­ben a hal­ma­za­ti sza­bá­lyok­ra tekin­tet­tel négy és fél év sza­bad­ság­vesz­tés is kiszabható.