Főoldal » Hírek » Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség » Hatszázezer forintot fizetett a gondatlan nő a maradandó sérülést szenvedő szerelőnek - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye - fotókkal

A Tata­bá­nyai Járá­si Ügyész­ség a gon­dat­lan­ság­ból elkö­ve­tett súlyos testi sér­tés vét­sé­ge  miatt indult ügy­ben tevé­keny meg­bá­nás miatt szün­tet­te meg az eljá­rást, mert az elkö­ve­tő hat­száz­ezer forint meg­fi­ze­té­sé­vel tette jóvá a bűn­cse­lek­ménnyel oko­zott sérelmet. 

A tata­bá­nyai gaz­da­sá­gi tár­sa­ság üze­mé­ben 2018. janu­ár 17-én egy cso­ma­go­ló­gép meg­hi­bá­so­dott, ezért annak javí­tá­sát az ope­rá­tor kéré­sé­re a sér­tett gép­be­ál­lí­tó meg­kezd­te úgy, hogy annak áram­el­lá­tá­sát nem szün­tet­te meg.  Az ope­rá­tor a sze­re­lés köz­ben a gépet bein­dí­tot­ta, majd ami­kor ész­lel­te, hogy gép­be­ál­lí­tó kezei a gépbe beszo­rul­tak, a beren­de­zést a vész­le­ál­lí­tó­val leállította.

A tűz­ol­tók negy­ven perc eltel­té­vel tud­ták kisza­ba­dí­ta­ni a sér­tett keze­it a gép­ből. A sér­tett mind­két kezén égési sérü­lé­se­ket szen­ve­dett, a bal alkar­ja eltö­rött, a jobb­ke­zé­nek muta­tó­uj­ját ampu­tál­ták, kezé­nek moz­gás­kor­lá­to­zott­sá­ga mara­dan­dó fogya­té­kos­ság­ként értékelendő.

A Tata­bá­nyai Járá­si Ügyész­ség az ope­rá­tor­ral szem­ben a bün­te­tő­el­já­rást fel­füg­gesz­tet­te, és az ügyet köz­ve­tí­tői eljá­rás­ra utal­ta, amely alatt az elkö­ve­tő a sér­tett­nek hat­száz­ezer forint jóvá­té­telt fizetett.

A bün­te­tő­jo­gi ren­del­ke­zé­sek sze­rint nem bün­tet­he­tő, aki a három évi sza­bad­ság­vesz­tés­nél nem súlyo­sab­ban bün­te­ten­dő bűn­tett elkö­ve­té­sét a vád­eme­lé­sig beis­mer­te, és köz­ve­tí­tői eljá­rás kere­té­ben a sér­tett által elfo­ga­dott módon és mér­ték­ben a bűn­cse­lek­ménnyel oko­zott sérel­met jóvátette.

Az elkö­ve­tő a bűn­cse­lek­ménnyel a sér­tett­nek oko­zott sérel­met jóvá­tet­te, ezért a Tata­bá­nyai Járá­si Ügyész­ség az eljá­rást megszüntette.