Főoldal » Hírek » Pest Vármegyei Főügyészség » Több profillal játszott, letartóztatását indítványozták- a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Daba­si Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta egy férfi letar­tóz­ta­tá­sát, aki több fik­tív pro­filt lét­re­hoz­va egy közös­sé­gi olda­lon több mint húsz embert csa­pott be.

 A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a férfi 2020 ápri­li­sa és júli­u­sa között több álpro­filt hozott létre a leg­na­gyobb közös­sé­gi olda­lon és fahá­zat illet­ve gép­ko­csi alkat­ré­sze­ket kínált eladás­ra. Ezen idő­szak­ban huszon­egy ember fize­tett neki huszon­öt­ezer és két­száz­öt­ezer forint közöt­ti össze­get, azon­ban a pén­zü­kért sem­mit nem kaptak.

A férfi a sér­tet­tek­től a három hónap alatt össze­sen közel két­mil­lió forin­tot sze­dett így össze.

Cse­lek­mé­nye huszon­egy rend­be­li üzlet­sze­rű csa­lás­ként minősül.

A daba­si rend­őrök ered­mé­nyes fel­de­rí­tés után az elkö­ve­tőt a Készen­lé­ti Rend­őr­ség műve­le­ti cso­port­ja segít­sé­gé­vel fog­ták el. Az erről készült videó az aláb­bi lin­ken tekint­he­tő meg:

A Daba­si Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta a férfi letar­tóz­ta­tá­sá­nak elren­de­lé­sét eljá­rá­si jelen­lé­té­nek biz­to­sí­tá­sa illet­ve a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­sé­nek továb­bá a bűn­is­mét­lés elke­rü­lé­se érdekében.