Főoldal » Hírek » Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség » Kamerafelvétel és telefontanú buktatta le a buszos tolvajt- vádemelés-videóval- A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Tata­bá­nyai Járá­si Ügyész­ség a lopás vét­sé­ge miatt indult ügy­ben vádat emelt azzal a nővel szem­ben, aki autó­bu­szon lopott el egy ott felej­tett kézi­tás­kát, cse­lek­mé­nyét kame­ra rögzítette. 

Az elkö­ve­tő nő 2020. júni­us 12-én egy tata­bá­nyai helyi autó­bu­szon az egyik utas ott felej­tett kézi­tás­ká­ját meg­ta­lál­ta, azt magá­hoz vette, majd 12 óra 42 perc­kor az autó­busz­ról leszállt.

A nő a tás­kát ott­ho­ná­ban átku­tat­ta, de mivel abban szá­má­ra érté­kes tár­gya­kat nem talált, azt a benne lévő iga­zol­vá­nyok­kal, más ira­tok­kal, bank­kár­tyá­val és sze­mé­lyes hasz­ná­la­ti tár­gyak­kal együtt kidobta.

Az elkö­ve­tő cse­lek­mé­nyé­vel 27.911 forint össze­gű kárt oko­zott sér­tett­nek, amely nem térült meg.

A nő cse­lek­mé­nyét rög­zí­tet­te az autó­busz biz­ton­sá­gi kame­rá­ja. A tata­bá­nyai rend­őr­ség a fel­vé­tel alap­ján fel­hí­vást tett közzé. A Tele­fon­ta­nú Prog­ram vona­lán egy állam­pol­gár jelent­ke­zett, és az elkö­ve­tőt azonosította.

Az ügyész­ség a Tata­bá­nyai Járás­bí­ró­ság­hoz benyúj­tott vád­ira­tá­ban arra tett indít­ványt, hogy a bíró­ság a nőt tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel, bün­te­tő­vég­zés­ben  köz­ér­de­kű munka bün­te­tés­re ítélje.

A kap­cso­ló­dó videó anyag letölt­he­tő innen.