Főoldal » Hírek » Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség » Több száz telefonhívással zaklatta volt barátnőjét az elkövető- a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sop­ro­ni Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki 2019 júli­u­sa és szep­tem­be­re között több száz alka­lom­mal pró­bál­ta hívni volt barátnőjét.

 A vád­ira­ti tény­ál­lás sze­rint a 30 éves férfi és a 22 éves lány 2019 júni­u­sá­ig együtt jár­tak, ám ekkor a lány közöl­te a fér­fi­val, hogy kap­cso­la­tuk­nak vége. A vád­lott ebbe nem tudott bele­nyu­god­ni és 2019 szep­tem­be­ré­ig több mint 650-szer hívta tele­fo­non a sér­tet­tet. Volt olyan augusz­tu­si nap, hogy az elkö­ve­tő 148 alka­lom­mal pró­bált tele­fo­nál­ni a sér­tett­nek. Az is több­ször elő­for­dult, hogy a férfi meg­je­lent a hölgy mun­ka­he­lyén és lakó­he­lyén, ahol hossza­san csön­ge­tett, az ajtót rug­dos­ta, pró­bál­ta fel­ven­ni a kap­cso­la­tot a lánnyal.

Ezen túl a vád­lott szó­ban és írás­ban is több­ször élet­ve­szé­lye­sen meg­fe­nye­get­te a sér­tet­tet, egy alka­lom­mal meg is rán­gat­ta a lányt.

A sér­tett élt jogá­val, magán­in­dít­ványt tett az elkö­ve­tő ellen, kérve az eljá­rás lefoly­ta­tá­sát és a tet­tes megbüntetését.

Az ügyész­ség az elkö­ve­tőt zak­la­tás és garáz­da­ság elkö­ve­té­sé­vel vádol­ja, mely bűn­cse­lek­mé­nyek bün­te­té­si téte­le – a hal­ma­za­ti sza­bá­lyok­ra tekin­tet­tel – három évig ter­je­dő szabadságvesztés.