Főoldal » Hírek » Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség » Unokatestvére házából lopott egy fiatal nő Biharkeresztesen- a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Berettyó­új­fa­lui Járá­si Ügyész­ség nagyobb érték­re elkö­ve­tett lopás bűn­tet­te miatt emelt vádat az ellen az asszony ellen, aki a sér­tett­nél dol­go­zott és az ő távol­lé­té­ben nagy össze­gű pénzt lopott.

 A vád­lott és a sér­tett uno­ka­test­vé­rek. Meg­ál­la­pod­tak abban, hogy amíg a sér­tett nap­köz­ben dol­go­zik, a vád­lott elvál­lal­ja az asszony beteg édes­any­já­nak ápolását.

A vád­lott nap­köz­ben folya­ma­to­san ellát­ta a sér­tett hoz­zá­tar­to­zó­ját a bihar­ke­resz­te­si csa­lá­di ház­ban, majd 2019. szep­tem­ber 23-a és szep­tem­ber 26-a közöt­ti idő­szak­ban a ház­ban érté­kek után kuta­tott. Az egyik háló­szo­bá­ban talált egy lezárt pénz­ka­zet­tát, meg­ta­lál­ta a hoz­zá­tar­to­zó kul­csot is, majd a kazet­tát kinyi­tot­ta és abból elvet­te a benne lévő 1.100.000 Ft készpénzt.

A vád­lott által a sér­tett­nek oko­zott kár nem térült meg, a sér­tett a Berettyó­új­fa­lui Rend­őr­ka­pi­tány­sá­gon lefoly­ta­tott nyo­mo­zás során pol­gá­ri jogi igényt ter­jesz­tett elő a vád­lot­tal szem­ben, kérte a kára megtérítését.

A bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sét beis­me­rő vád­lott ellen a Berettyó­új­fa­lui Járá­si Ügyész­ség nagyobb érték­re elkö­ve­tett lopás bűn­tet­te miatt emelt vádat a Berettyó­új­fa­lui Járás­bí­ró­sá­gon. A bün­te­tő­vég­zés meg­ho­za­ta­lá­ra irá­nyu­ló vád­irat­ban indít­ványt tett arra, hogy a járás­bí­ró­ság tár­gya­lás lefoly­ta­tá­sa nél­kül, az ira­tok tar­tal­ma alap­ján a vád­lot­tat fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés­re ítél­je. A járá­si ügyész­ség a vád­irat­ban a bün­te­tés konk­rét mér­té­ké­re vonat­ko­zó­an is indít­ványt tett arra az eset­re, ha a vád­lott a járás­bí­ró­ság elő­ké­szí­tő ülé­sén a bűn­cse­lek­mény vád­irat sze­rin­ti elkö­ve­té­sét beis­me­ri és lemond a tár­gya­lás­hoz való jogáról.