Főoldal » Hírek » Szegedi Fellebbviteli Főügyészség » Letartóztatásban marad a pénzhamisítással vádolt férfi- a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A pénz­ha­mi­sí­tás bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mény miatt indult bűn­ügy­ben a Sze­ge­di Íté­lő­táb­la a Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség indít­vá­nyá­val egye­ző­en hely­ben­hagy­ta a domb­egy­há­zi férfi letar­tóz­ta­tá­sát fenn­tar­tó első­fo­kú döntést.

A Gyu­lai Tör­vény­szék a töb­bek között társ­tet­tes­ség­ben, bűn­szö­vet­ség­ben elkö­ve­tett pénz­ha­mi­sí­tás bűn­tet­té­vel vádolt 29 éves férfi letar­tóz­ta­tá­sát felül­vizs­gál­ta és a kény­szer­in­téz­ke­dést tovább­ra is fenn­tar­tot­ta. Az első­fo­kú vég­zés ellen a ter­helt sza­bad­láb­ra helye­zé­se érde­ké­ben fel­leb­be­zést jelen­tett be.

A vád sze­rint a bűn­szö­vet­ség­ben álló ter­hel­tek a fel­ada­to­kat egy­más közt meg­oszt­va, házi­lag fény­má­sol­tak 500, 1000 és 10.000 forin­tos cím­le­tű bank­je­gye­ket, ame­lyek­kel Békés megyei tele­pü­lé­se­ken több üzlet­ben kísé­rel­tek meg fizet­ni, rész­ben siker­rel. A ter­hel­tek Romá­ni­á­ban is isme­ret­len mennyi­sé­gű hamis bank­je­gyet hoz­tak for­ga­lom­ba úgy, hogy abból fizet­ték szó­ra­ko­zá­su­kat illet­ve azo­kat való­di kész­pénz­re váltották.

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség a szö­kés, elrej­tő­zés, a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­sé­nek vala­mint a bűn­is­mét­lés meg­aka­dá­lyo­zá­sa érde­ké­ben a letar­tóz­ta­tást fenn­tar­tó vég­zés hely­ben­ha­gyá­sá­ra tett indítványt.

Az ügy­ben a másod­fo­kon eljá­ró Sze­ge­di Íté­lő­táb­la a Gyu­lai Tör­vény­szék hatá­ro­za­tát helybenhagyta.