Főoldal » Hírek » Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség » A sértett kutyáját ingerelte, majd a gépkocsiját is megrongálta – vádat emelt az ügyészség- a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Hód­me­ző­vá­sár­he­lyi Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a fér­fi­val szem­ben, aki idén nyá­ron ittas álla­pot­ban zak­lat­ta a sértettet.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2020. júni­us 20-án este egy csa­lá­di össze­jö­ve­telt köve­tő­en az egyik megye­be­li kis­vá­ros­ban ittas álla­pot­ban meg­je­lent a sér­tett házá­nál. A kerí­tés előtt meg­áll­va a vád­lott az udva­ron levő kutyát szid­ta, inge­rel­te és be is nyúl­kált a kerí­té­sen keresz­tül. A vád­lott maga­tar­tá­sát ész­lel­ve a sér­tett fel­szó­lí­tot­ta őt, hogy men­jen távo­labb. A vád­lott ekkor a sér­tet­tet kezd­te szi­dal­maz­ni és fenye­get­ni, majd a ház kapu­ján bement úgy, hogy az elé álló sér­tet­tet is ellök­te. Ezt köve­tő­en a vád­lott a sér­tet­tet meg­fe­nye­get­te, hogy meg­öli, meg­ve­ri és pró­bál­ta meg­üt­ni, de ezt sike­rült elhá­rí­ta­ni. A vád­lot­tat a sér­tett meg­pró­bál­ta az ingat­lan terü­le­té­ről az utcá­ra kitol­ni, de a férfi ekkor ismé­tel­ten belök­te a kis­ka­put, hiába pró­bál­ta azt a sér­tett csuk­va tar­ta­ni. Ezt még két alka­lom­mal meg­is­mé­tel­ték, de a vád­lott a folya­ma­tos fenye­ge­tő kije­len­té­sei köze­pet­te beju­tott és vissza­ment az udvar­ra. A cse­lek­mény­nek úgy lett vége, hogy a sér­tett­nek segít­sé­get nyúj­tott az egyik közel­ben tar­tóz­ko­dó roko­na és sike­rült a vád­lot­tat az udvar­ról kitolniuk.

A vád­lott azt köve­tő­en az utcán par­ko­ló és a sér­tett tulaj­do­ná­ban álló gép­ko­csi vissza­pil­lan­tó tük­rét letör­te, vala­mint össze­ken­te a motor­ház­te­tőt a saját véré­vel. A gép­ko­csi­ban 35.000 Ft kár keletkezett.

A vád­lott ezt köve­tő­en gya­log elin­dult haza­fe­lé a lakó­há­zak falát támaszt­va, ami­kor talál­ko­zott a sér­tett fele­sé­gé­vel. A nő ész­lel­te, hogy a vád­lott rossz álla­pot­ban van, vér­zik a keze és meg­pró­bált neki segít­sé­get nyúj­ta­ni. A vád­lott erre válasz­kép­pen szi­dal­maz­ni kezd­te őt, meg­fe­nye­get­te, hogy meg­öli és elvág­ja a kis­lá­nya tor­kát is.

A járá­si ügyész­ség a vád­lot­tat magán­lak­sér­tés vét­sé­gé­vel, garáz­da­ság vét­sé­gé­vel, vala­mint sze­mély elle­ni erő­sza­kos cse­lek­ménnyel fenye­get­ve elkö­ve­tett zak­la­tás vét­sé­gé­vel vádolja.

A vád­lott bűnös­sé­gé­ről a Hód­me­ző­vá­sár­he­lyi Járás­bí­ró­ság fog dönteni.