Főoldal » Hírek » Ellopta az alvó élettársa kártalanítási pénzét - a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kalo­csai Járá­si Ügyész­ség kifosz­tás bűn­tet­te miatt vádat emelt egy nő ellen, aki 2019 már­ci­u­sá­ban Duna­szent­be­ne­de­ken a mélyen alvó élet­tár­sá­tól ello­pott 350.000 forin­tot, amit a sér­tett kár­ta­la­ní­tás­ként kapott az államtól.

A vád­irat sze­rint a kifosz­tás­sal vádolt nő koráb­ban a sér­tett férfi fele­sé­ge volt, de a hosszú időre bör­tön­be került sér­tet­tet elhagy­ta és újra férj­hez ment. Ami­kor a sér­tett 2019 janu­ár­já­ban sza­ba­dult, újra­kezd­ték a kap­cso­la­tu­kat és már­ci­us­tól együtt éltek élettársakként.

A vád­lott tudta, hogy a sér­tett a bör­tön­ből való sza­ba­du­lá­sa után nagyobb össze­gű kár­ta­la­ní­tást, közel 2 mil­lió forin­tot kapott a magyar állam­tól, amit 2019. már­ci­us 8-án utal­tak át a sér­tett bank­szám­lá­já­ra. A kár­ta­la­ní­tá­si pénz­ből a sér­tett Duna­szent­be­ne­de­ken vett egy házat, ahova beren­de­zé­si és hasz­ná­la­ti tár­gya­kat is vásárolt.

  1. már­ci­us 14-én este a sér­tett férfi a pénz­tár­cá­ját a benne lévő 420.000 forint­tal együtt a duna­szent­be­ne­de­ki ház háló­szo­bá­já­ban lévő szek­rény­be elzár­ta, a kul­csot pedig a szek­rény tete­jé­re tette, majd elaludt. A vád­lott csak erre várt, mivel félt az erő­sza­kos ter­mé­sze­tű sér­tet­től, akit már egyéb­ként is el akart hagy­ni. Kihasz­nál­ta, hogy a sér­tett mélyen alszik. A kulccsal kinyi­tot­ta a szek­rényt és a sér­tett pénz­tár­cá­já­ból ello­pott 350.000 forint kész­pénzt, majd távo­zott a házból.

Ami­kor a sér­tett még aznap éjjel fel­éb­redt, ész­re­vet­te, hogy eltűnt a vád­lott és a pénz is, ezért tele­fo­non érte­sí­tet­te a rend­őr­sé­get. A sér­tett kérte a vád­lott meg­bün­te­té­sét és a kára meg­té­rí­té­sét is.

A sza­bad­lá­bon véde­ke­ző vád­lot­tat a járá­si ügyész­ség kifosz­tás bűn­tet­té­vel vádol­ja és fel­füg­gesz­tett bör­tön kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta vele szem­ben. A vád­lott bűnös­sé­ge kér­dé­sé­ben a Kalo­csai Járás­bí­ró­ság fog dönteni.