Főoldal » Hírek » A Czeglédy Csaba és Társai ellen folyamatban lévő ügyben a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség továbbra is alaptalannak tartja a védelem büntetőeljárás áttételére irányuló indítványát

A a Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék az ille­té­kes­sé­gét kifo­gá­so­ló és az ügy­nek a Szom­bat­he­lyi Tör­vény­szék­hez tör­té­nő átté­te­le iránt elő­ter­jesz­tett újabb védői indít­ványt uta­sí­tot­ta el.

A Sze­ge­di Íté­lő­táb­la kije­lö­lé­se foly­tán a Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szé­ken, mint első­fo­kú bíró­ság előtt tovább foly­ta­tó­dik az isko­la­szö­vet­ke­ze­tek­kel kap­cso­la­tos költ­ség­ve­té­si csa­lás bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mé­nyek miatt indult bün­te­tő­el­já­rás. Ennek során az egyik védő ismé­tel­ten indít­vá­nyoz­ta, hogy a bün­te­tő­ügy a Szom­bat­he­lyi Tör­vény­szék­hez kerül­jön ille­té­kes­ség oká­ból átté­tel­re. A Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék eljá­ró taná­csa az erre irá­nyu­ló indít­ványt eluta­sí­tot­ta, amely azon­ban az elle­ne beje­len­tett védel­mi fel­leb­be­zés­re tekin­tet­tel nem végleges.

A másod­fo­kon eljá­ró Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség a fel­leb­be­zést alap­ta­lan­nak ítél­te, mert állás­pont­ja sze­rint az íté­lő­táb­la kije­lö­lé­sé­re tekin­tet­tel a Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék ille­té­kes­sé­ge fenn­áll, ezért az első­fo­kú vég­zés hely­ben­ha­gyá­sát indít­vá­nyoz­ta. Másod­fo­kon a Sze­ge­di Íté­lő­táb­la fog dön­te­ni a fellebbezésről.