Főoldal » Hírek » Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség » Megtalálta,de nem adta vissta ivócimborája elhagyott mobiltelefonját - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kazinc­bar­ci­kai Járá­si Ügyész­ség jog­ta­lan elsa­já­tí­tás vét­sé­ge miatt vádat emelt egy 35 éves nővel szemben.

A vád­irat sze­rint, a nő 2020. május 16- án dél­előtt egy kazinc­bar­ci­kai sörö­ző­ben ita­lo­zott, miköz­ben beszél­get­ni kez­dett egy ittas álla­pot­ban lévő fér­fi­val. A férfi beszél­ge­tés köz­ben a mobil­te­le­fon­ján vide­ó­kat muta­tott a vádlottnak.

A vád­lott egy idő után távo­zott a sörö­ző­ből, de később vissza­in­dult oda és a sörö­ző köze­lé­ben talál­ha­tó füves terü­le­ten talált egy mobil­te­le­font. A vád­lott a tele­fon­ké­szü­lé­ket magá­hoz vette, majd – miu­tán ittas­sá­ga miatt a sörö­ző­be már nem enged­ték be – hazament.

A nő a laká­sán  elő­vet­te a tele­fon­ké­szü­lé­ket és azt job­ban meg­néz­ve rájött, hogy az azé a  fér­fié akit a kocs­má­ban meg­is­mert. A vád­lott ennek elle­né­re a készü­lé­ket 8 napon belül nem adta vissza a sér­tett­nek illet­ve azt nem adta le a ható­ság­nál sem. A tele­fon­ból kivet­te és eldob­ta a sér­tett SIM kár­tyá­ját, majd egy isme­rő­sé­től – aki­nek nem volt tudo­má­sa arról, hogy a készü­lék bűn­cse­lek­mény­ből szár­ma­zik – kért egy SIM kár­tyát és azzal hasz­nál­ta a tele­font egé­szen addig, amíg azt a rend­őr­ség le nem fog­lal­ta tőle.

Az ügyész­ség a bün­te­tett elő­éle­tű nővel szem­ben tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel, bün­te­tő­vég­zés meg­ho­za­ta­lá­ra irá­nyu­ló eljá­rás­ban vég­re­haj­tá­sá­ban pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tett fog­ház­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt a Kazinc­bar­ci­kai Járásbíróságnak.