Főoldal » Hírek » Garázdaság egy kiskunhalasi futballmeccsen - a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kis­kun­ha­la­si Járá­si Ügyész­ség garáz­da­ság bűn­tet­te miatt vádat emelt két férfi ellen, akik 2020 janu­ár­já­ban egy kis­kun­ha­la­si lab­da­rú­gó mér­kő­zé­sen játé­kos­ként szi­dal­maz­ták és bán­tal­maz­ták a meccset lefú­jó játékvezetőt.

A vád­irat sze­rint a vád­lot­tak 2020. janu­ár 11-én, dél­után Kis­kun­ha­la­son játé­kos­ként vet­tek részt a váro­si kis­pá­lyás lab­da­rú­gó baj­nok­ság döntő mérkőzésén.

Az egyik játék­ve­ze­tő a soro­za­tos kiál­lí­tá­sok miatt – a szak­mai sza­bá­lyok­nak meg­fe­le­lő­en– idő előtt lefúj­ta a meccset. Ezt az egyik vád­lott nehez­mé­nyez­te, ezért dühé­ben elő­ször leköp­te a játék­ve­ze­tőt, majd a zsű­ri­asz­ta­lig követ­te és han­go­san szi­dal­maz­ta, fenye­get­te. Ezután a fel­dü­hö­dött játé­kos a játék­ve­ze­tő­höz lépett, két kéz­zel, szem­ből meg­ra­gad­ta a nya­kát és dula­kod­ni kez­dett vele.

A játék­ve­ze­tő ellök­te magá­tól a táma­dó­ját, azon­ban ekkor oda­lé­pett hozzá a másik vád­lott, aki szin­tén han­go­san szi­dal­maz­ta, majd két kéz­zel ő is nya­kon ragad­ta a játék­ve­ze­tőt. A játék­ve­ze­tő csak úgy tudott kisza­ba­dul­ni a fogás­ból, hogy a ver­seny­bi­zott­ság egyik tagja, vala­mint a mér­kő­zés másik játék­ve­ze­tő­je a segít­sé­gé­re sietett.

Mind­ezek után a csa­pat­ta­gok az öltö­ző­be vonul­tak, így az eset­nek nem volt foly­ta­tá­sa, a bán­tal­ma­zott játék­ve­ze­tő nem sérült meg. A vád­lot­tak a garáz­da, spor­to­ló­hoz mél­tat­lan és agresszív maga­tar­tá­su­kat nyil­vá­nos ren­dez­vé­nyen, nagy­szá­mú néző­kö­zön­ség előtt fej­tet­ték ki.

A sza­bad­lá­bon véde­ke­ző vád­lot­ta­kat a járá­si ügyész­ség nyil­vá­nos ren­dez­vé­nyen elkö­ve­tett garáz­da­ság bűn­tet­té­vel vádol­ja, bűnös­sé­gük­ről a Kis­kun­ha­la­si Járás­bí­ró­ság fog dönteni.