Főoldal » Hírek » Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség » Harminc centis konyhakéssel a szatyrában indult rabolni egy ózdi férfi

Az Ózdi Rend­őr­ka­pi­tány­ság nyo­mo­zást foly­tat egy 32 éves férfi ellen fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett rab­lás bűn­tet­te miatt.

A gya­nú­sí­tás sze­rint a férfi 2020. novem­ber ele­jén a dél­utá­ni órák­ban, szaty­rá­ban egy har­minc cen­ti­mé­te­res kony­ha­kés­sel bement egy ózdi tra­fik­ba azzal a cél­lal, hogy pénzt sze­rez­zen. Tudta, hogy az üzlet­ben kame­ra műkö­dik, ezért -hogy a fel­is­mer­he­tő­sé­gét megnehezítse- a far­mer­nad­rág­já­ra mele­gí­tő­nad­rá­got húzott, míg fel­ső­tes­té­re több puló­vert vett fel, az arcát száj­maszk­kal, fejét pedig kapuc­ni­val eltakarta.

Az üzlet­he­lyi­ség­be belép­ve, elő­vet­te a kony­ha­kést, és azt maga előtt tart­va, fenye­ge­tő­en fel­szó­lí­tot­ta a pénz­tá­ros­nőt, hogy azon­nal adja oda szá­má­ra az összes pénzt. A nő meg­ré­mült a hely­zet­től, kinyi­tot­ta a kasszát, és az abban lévő több mint 150 000 Ft kész­pénzt átad­ta a gya­nú­sí­tott­nak, aki futva elme­ne­kült, később a cse­lek­mény során viselt kapuc­nis puló­vert és mele­gí­tő­nad­rá­got elégette.

Az ügyész­ség a bün­te­tett elő­éle­tű, több­szö­rös és külö­nös vissza­eső­nek minő­sü­lő gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sá­ra tett indítványt.