Főoldal » Hírek » Életveszélyes sérülést okozott támadójának egy nagyatádi férfi - a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye- fotóval

A Somogy Megyei Főügyész­ség élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­te miatt emelt vádat azzal a 24 éves nagy­atá­di fér­fi­val szem­ben, aki a jogos véde­lem kere­te­it túl­lép­ve élet­ve­szé­lyes sérü­lé­se­ket oko­zott az őt meg­tá­ma­dó férfinak.

A vád­lott 2019 októ­be­ré­ben isme­rő­sé­vel ita­lo­zott egy nagy­atá­di sörö­ző­ben. A pult­nál ivott a sér­tett is, aki zár­óra­kor a pul­tos fel­szó­lí­tá­sa elle­né­re sem akar­ta elhagy­ni az egy­sé­get, ezért a vád­lott erő­tel­je­sen rászólt. Az ittas sér­tett ennek hatá­sá­ra kiment a sörö­ző elé, de ahe­lyett, hogy haza­in­dult volna, vissza­ro­hant az ivóba, majd ököl­lel arcon ütöt­te a pult­nál álló vád­lot­tat, aki a pult­nak esett.

A vád­lott ekkor dula­kod­ni kez­dett a sér­tet­tel, mely­nek során mind­ket­ten a föld­re estek úgy, hogy a sér­tett beütöt­te a fejét, és továb­bi táma­dás­ra már nem volt képes. Ezt a vád­lott is ész­lel­te, ennek elle­né­re – a jogos véde­lem kere­te­it túl­lép­ve - leg­alább három alka­lom­mal, nagy erő­vel ököl­lel arcon ütöt­te a maga­te­he­tet­le­nül föl­dön fekvő másik férfit.

Ekkor avat­ko­zott közbe a vád­lott isme­rő­se, aki elvon­ta onnan a fel­in­dult fér­fit. A vád­lott ezután meg­nyu­go­dott, és miu­tán ész­lel­te, hogy a sér­tett nem moz­dul, meg­kér­te a pul­tost, hogy érte­sít­se a men­tő­ket. A sér­tett­nek a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben – egye­bek mel­lett - több­szö­rös arc­csont­tö­ré­se kelet­ke­zett, vala­mint a gyógy­ke­ze­lé­se alatt lég­úti szö­vőd­mé­nyek is fel­lép­tek nála, mely olyan köz­ve­tet­ten élet­ve­szé­lyes álla­po­tot ered­mé­nye­zett, ami meg­fe­le­lő orvo­si keze­lés nél­kül a halá­lát okoz­hat­ta volna.

Az ügyész­ség a Kapos­vá­ri Tör­vény­szék­hez benyúj­tott vád­ira­tá­ban a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sét beis­me­rő vád­lot­tal szem­ben bör­tön foko­za­tú sza­bad­ság­vesz­tés kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt azzal, hogy annak vég­re­haj­tá­sát a bíró­ság pró­ba­idő­re füg­gessze fel.

A fotó a hely­szí­ni szem­le során készült.