Főoldal » Hírek » Börtönbe vonulása előtt elment locsolkodni - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyész­ség vádat emelt egy 34 éves férfi ellen ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt. A vád­irat sze­rint a bor­so­di kis­te­le­pü­lé­sen élő vád­lott a sér­tett fér­fi­val már koráb­ban konf­lik­tus­ba került, ami miatt bör­tön­bün­te­tés­re ítélték.

A vád­lott­nak 2019. május végén kel­lett volna bevo­nul­nia a bör­tön­be. Ápri­lis máso­dik felé­ben a dél­utá­ni órák­ban, itta­san, hús­vé­ti locsol­ko­dás­ra indult a faluban.

Az egyik ház­nál össze­ta­lál­ko­zott a sér­tet­tel, akit fele­lős­ség­re vont azért, hogy miat­ta kell bör­tön­be men­nie. Szi­dal­maz­ni kezd­te, dula­ko­dott vele, és két­szer ököl­lel, olyan erő­vel fejen ütöt­te, ami­től a férfi szem­öl­dö­ke felrepedt.

A ház gaz­dá­ja azon­ban közé­jük állt és meg­aka­dá­lyoz­ta a továb­bi vere­ke­dést. A han­gos­ko­dás­ra több rokon is meg­je­lent, és kites­sé­kel­ték a lakás­ból a vád­lot­tat, aki azzal fenye­get­te a sér­tet­tet, hogy meg fogja szúr­ni, legyen oka annak, ha miat­ta két évet kell ülnie.

Az ese­mé­nyek után mint­egy három­ne­gyed óra eltel­té­vel, ami­kor a sér­tett férfi gya­lo­go­san elha­ladt a vád­lott háza előtt, a vád­lott kisza­ladt az utcá­ra, hátul­ról bal kéz­zel átka­rol­ta a sér­tett nya­kát, és egy nála lévő kés­sel négy­szer hátba szúr­ta. A szú­rá­sok közül egy átha­tolt a ruházaton.

Az ese­mény­nek szem­ta­núi vol­tak a sér­tett férfi nő roko­nai, akik oda­sza­lad­tak és elrán­gat­ták a vád­lot­tat, a sér­tet­tet pedig laká­suk­ba vit­ték, levet­kőz­tet­ték, ész­lel­ték vérző sérü­lé­sét és men­tőt hívtak.

A sér­tett a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben 8 napon túl gyó­gyu­ló, élet­ve­szé­lyes szúrt sérü­lést szen­ve­dett el, a halál bekö­vet­ke­zé­sé­től az orvo­si beavat­ko­zás men­tet­te meg.

Az ügyész­ség a bün­te­tett elő­éle­tű vád­lot­tal szem­ben bör­tön­bün­te­tést és mel­lék­bün­te­tés­ként köz­ügyek­től eltil­tást indítványozott.