Főoldal » Hírek » Egy dohánybolt előtt estek egymásnak - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Tisza­új­vá­ro­si Járá­si Ügyész­ség vádat emelt két férfi ellen, akik vitá­ju­kat erő­szak­kal ren­dez­ték egy bor­so­di köz­ség dohány­bolt­ja előtt. 

A vád­irat sze­rint, 2020. októ­ber 3-án, kora este, a vád­lot­tak között szó­vál­tás ala­kult ki, mely­nek során az idő­sebb férfi a dohány­bolt bejá­ra­ta előtt lévő szé­ken ülő fia­ta­labb fér­fit a szék­kel együtt hanyatt lökte. Miu­tán a meg­tá­ma­dott férfi a föld­ről fel­állt, neki­esett a táma­dó­já­nak és a ruhá­já­nál fogva a föld­re rán­tot­ta, majd ütni kezd­te ahol érte. A vere­ke­dés­nek végül a hely­szí­nen lévő kívül­ál­ló sze­mé­lyek vetet­tek végett azzal, hogy a vád­lot­ta­kat szétválasztották.

A vád­lot­tak a cse­lek­mény során nem sérül­tek meg.

A vád­lot­tak kihí­vó­an közös­ség­el­le­nes és erő­sza­kos cse­lek­mé­nye alkal­mas volt arra, hogy mások­ban meg­bot­rán­ko­zást és ria­dal­mat keltsen.

Az ügyész­ség a bün­tet­len elő­éle­tű fér­fi­a­kat társ­tet­tes­ként elkö­ve­tett garáz­da­ság vét­sé­gé­vel vádol­ja és velük szem­ben tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel, bün­te­tő­vég­zés meg­ho­za­ta­lá­ra irá­nyu­ló eljá­rás­ban, pénz­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt a Tisza­új­vá­ro­si Járásbíróságnak.