Főoldal » Hírek » Poharakat tört, és élettársát bántalmazta a strandon garázdálkodó férfi - a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Fonyó­di Járá­si Ügyész­ség garáz­da­ság vét­sé­ge miatt emelt vádat azzal a kapos­vá­ri fér­fi­val szem­ben, aki a vád sze­rint egy stran­di büfé­ben kez­dett rendbontásba.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2020 júli­u­sá­ban élet­tár­sá­val ita­lo­zott az egyik Bala­ton parti sza­bad­stran­don talál­ha­tó büfé­ben, ami­kor közöt­tük vita, majd han­gos szó­vál­tás ala­kult ki. Az indu­la­tos férfi ennek során arcon köpte élet­tár­sát, utána pedig kezé­vel lesö­pör­te az asz­ta­lon lévő poha­ra­kat is, amik össze­tör­tek. Ekkor a biz­ton­sá­gi őr elküld­te a vád­lot­tat, aki követ­te élet­tár­sát a közel­ben leál­lí­tott kerék­pár­ja­ik­hoz, azon­ban tovább­ra sem tudta fékez­ni agresszi­ó­ját, és mind­két bicik­li­be bele­rú­gott, majd egy alka­lom­mal pofon is ütöt­te a nőt.

A vád­lott és élet­tár­sa ezután elin­dul­tak a cent­rum felé, de a vád­lott ekkor sem tudott ural­kod­ni magán, és újra meg­ütöt­te a nőt, illet­ve ököl­lel bezúz­ta az egyik nya­ra­ló léc­ke­rí­té­sét. Ezt látta az inga­tan tulaj­do­no­sa is, ezért érte­sí­tet­te a fonyó­di rend­őrö­ket, akik elfog­ták a dühön­gő férfit.

A vád­lott erő­sza­kos maga­tar­tá­sán nem­csak a büfé ven­dé­gei, de a stran­don és annak kör­nyé­kén tar­tóz­ko­dók is meg­bot­rán­koz­tak. A vád­lott élet­tár­sá­nak a kisebb erejű pofo­nok­tól sérü­lé­se nem keletkezett.

Az ügyész­ség a Fonyó­di Járás­bí­ró­ság­hoz benyúj­tott vád­ira­tá­ban a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sét beis­me­rő vád­lot­tal szem­ben pénz­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indítványt.