Főoldal » Hírek » Fuvart ígért neki, majd ellopta idős utasa táskáját – a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Járá­si Ügyész­ség vádat emelt az ellen a hely­be­li férfi ellen, aki tavaly kifosz­tott egy idős nőt, illet­ve több mobil­te­le­font is ello­pott Szegeden.

A vád­irat sze­rint a férfi 2019. augusz­tus 13-án, dél­után, gép­jár­mű­vé­vel köz­le­ke­dett az egyik for­gal­mas sze­ge­di sugár­út köze­lé­ben. Fel­fi­gyelt egy idős, bot­tal is csak nehe­zen sétá­ló hölgy­re, és elha­tá­roz­ta, fel­ajánl­ja neki, hogy egy kis pén­zért elfu­va­roz­za. A sér­tett elfo­gad­ta az aján­la­tot, beült a vád­lott kocsi­já­ba, aki elvit­te őt a meg­adott címre. A sér­tett itt kiszállt, és 500 Ft-ot akart adni a fér­fi­nak a fuva­rért, ő azon­ban ezt keve­sell­te. Bele akart nyúl­ni a sér­tett tás­ká­já­ba, majd mikor az idős nő ezt nem hagy­ta, kirán­tot­ta a kezé­ből és a jár­mű­be vissza­ül­ve elhajtott.

A korá­nál és egész­sé­gi álla­po­tá­nál fogva a bűn­cse­lek­mény elhá­rí­tá­sá­ra, illet­ve a véde­ke­zés­re kép­te­len sér­tett tás­ká­já­ban 90.000 Ft kész­pénz, egy 17.000 Ft érté­kű mobil­te­le­fon, vala­mint bank­kár­tya és iga­zol­vá­nyok vol­tak. A vád­lott által oko­zott kár ugyan­ak­kor tel­jes egé­szé­ben meg­té­rült, mivel a férfi az elkö­ve­tés után tíz perc­cel a hely­szín­re vissza­haj­tott és a sér­tett­nek vissza­ad­ta az eltu­laj­do­ní­tott értéktárgyakat.

Vád­ira­tá­ban az ügyész­ség a vád­lott ter­hé­re rója továb­bá azt is, hogy 2019 szep­tem­be­ré­ben egy sze­ge­di étte­rem pult­já­ról két mobil­te­le­font is eltu­laj­do­ní­tott, mint­egy 40.000 Ft értékben

A külö­nös, több­szö­rös vissza­eső vád­lot­tat a járá­si ügyész­ség kifosz­tás bűn­tet­té­vel, köz­ok­irat­tal vissza­élés vét­sé­gé­vel, készpénz-helyettesítő fize­té­si esz­köz­zel vissza­élés vét­sé­gé­vel vala­mint lopás vét­sé­gé­vel vádolja.

A vád­eme­lés­kor más ügy­ben letar­tóz­ta­tás­ban lévő vád­lott bűnös­sé­gé­nek kér­dé­sé­ben a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság fog dönteni.