Főoldal » Hírek » Két nap alatt, négy helyszínen hat bűncselekményt követett el egy debreceni férfi- a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye- rendőrségi fotókkal

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség gyor­sí­tott eljá­rás kere­té­ben 2020. decem­ber 2-án a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­ság elé állít­ja azt a fér­fit, aki Haj­dú­sám­son­ban és Deb­re­cen­ben itta­san rövid idő alatt több bűn­cse­lek­ményt köve­tett el.

A gya­nú­sí­tott Haj­dú­sám­son­ban 2020. szep­tem­ber 10-én a kora reg­ge­li órák­ban ittas álla­pot­ban ész­re­vet­te, hogy a köze­lé­ben, az utcán kerék­pá­ro­zott egy nő. A férfi min­den előz­mény nél­kül a sér­tett­hez lépett és a kerék­pár­já­ra rög­zí­tett gyer­mek­ülést meg­lök­te. Az asszony a kerék­pár­já­val fel­bo­rult és jobb keze a kerék­pár alá szo­rult. A gya­nú­sí­tott a föld­ről fel­ál­ló nőt meg­rúg­ta és meg­ütöt­te, mely­nek követ­kez­té­ben az egyik ujja eltört.

Az ittas gya­nú­sí­tott 2020. szep­tem­ber 11-én a dél­előt­ti órák­ban az egyik deb­re­ce­ni tár­sas­ház belső udva­rán han­gos­ko­dott, köz­ben a sza­lon­na­sü­tő mel­let­ti pado­kat dobál­ta, egy sze­me­tes­ku­kát pedig átdo­bott a szom­szé­dos ház udva­rá­ra. A férfi az udva­ron tar­tóz­ko­dó, 83 éves sér­tett­re is rátá­madt, egy fada­rab­bal a csuk­ló­já­ra ütött. Ettől az idős asszony elesett és zse­bé­ből kiesett a mobil­te­le­fon­ja, melyet a gya­nú­sí­tott magá­hoz vett és elvitt a hely­szín­ről. A sér­tett könnyebb sérü­lést szen­ve­dett, 10.000 forin­tos kára meg­té­rült, mert vissza­kap­ta a telefont.

A gya­nú­sí­tott még aznap dél­előtt egy másik deb­re­ce­ni tár­sas­ház előtt csa­tor­ná­zá­si mun­kák miatt kör­be­ke­rí­tett terü­let­nél a kor­don sza­lag­ját leszag­gat­ta és az útra helye­zett tere­lő bójá­kat szét­do­bál­ta, vala­mint a lakó­ház kapu­ját rug­dos­ta és kia­bált a lakók­nak. Kis idő eltel­té­vel egy deb­re­ce­ni bevá­sár­ló­köz­pont­ba ment, ahol szó­vál­tás­ba került az egyik vásár­ló­val. Erre fel­fi­gyelt a biz­ton­sá­gi szol­gá­lat mun­ka­tár­sa és intéz­ke­dett a fér­fi­val szem­ben, majd érte­sí­tet­te a rendőrséget.

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség a letar­tóz­ta­tás­ban lévő gya­nú­sí­tot­tat 2020. decem­ber 2-án gyor­sí­tott eljá­rás­ban a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­ság elé állít­ja kifosz­tás bűn­tet­te, súlyos testi sér­tés bűn­tet­te, a bűn­cse­lek­mény elhá­rí­tá­sá­ra idős korá­nál fogva kor­lá­to­zot­tan képes sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett könnyű testi sér­tés bűn­tet­te, vala­mint három rend­be­li garáz­da­ság vét­sé­ge miatt.

A nyo­mo­zást végző Deb­re­ce­ni Rend­őr­ka­pi­tány­ság a gya­nú­sí­tott elő­ál­lí­tá­sa során fotó­kat készí­tett, ame­lyek ezen a lin­ken tekint­he­tők meg.