Főoldal » Hírek » Saját iskolájában terjesztette a kábítószert-a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kis­kun­fél­egy­há­zi Járá­si Ügyész­ség kábítószer-kereskedelem bűn­tet­te miatt vádat emelt egy fia­tal­em­ber ellen, aki 2018 júli­u­sá­tól 2019 janu­ár­já­ig egy kis­kun­fél­egy­há­zi közép­is­ko­lá­ban dro­gok­kal kereskedett.

A vád­irat sze­rint a fia­tal­em­ber egy kis­kun­fél­egy­há­zi közép­is­ko­lá­ban tanult. Már a 18. élet­évé­nek betöl­té­se előtt, 2018 júli­u­sá­tól elkez­dett dro­go­kat árul­ni. Heti rend­sze­res­ség­gel adott el exta­sy tab­let­tá­kat és kannabiszt.

A vád­lott a dro­got a tan­év­kez­dés után hét­vé­gen­te a lakó­he­lyén, egy Csongrád-Csanád megyei köz­ség­ben sze­rez­te be. A „szok­ta­tós” ada­got 2000 forin­tért, a „nor­mál” tab­let­tá­kat pedig 3.500 forint/darab áron adta el egy kb. 40 főből álló vásár­lói kör­nek az isko­lá­ban. Álta­lá­ban heten­te 4-5 db tab­let­tát adott el, rit­kán volt olyan hét, ami­kor nem tudott hoz­zá­jut­ni, így elad­ni sem.

A vád­lott ezen kívül még „kris­tály” és „zsá­lya” nevű dro­go­kat is árult az isko­lá­ban, ame­lye­ket Kis­kun­fél­egy­há­zán szer­zett be. A „kris­tály” gramm­ját 3.000 forin­tért, míg egy pakk „zsá­lyát” 1.500 forin­tért adott. A „zsá­lya” nevű dro­got a vád­lott az isko­la vécé­jé­ben por­ci­óz­ta. A vád­lott több­ször a mel­lék­he­lyi­ség­ben rej­tet­te el az eladás­ra szánt mari­hu­á­nát is.

A vád­lott a drog­ke­res­ke­dés­sel leg­alább 184.000 forint bevé­tel­re tett szert. A hasz­not fel­él­te, ruhá­kat, élel­mi­sze­re­ket vásá­rolt belőle.

A vád­lott jelen­leg sza­bad­lá­bon várja a tár­gya­lást, őt a járá­si ügyész­ség kábítószer-kereskedelem bűn­tet­té­vel vádol­ja. A vád­lott bűnös­sé­ge kér­dé­sé­ben a Kis­kun­fél­egy­há­zi Járás­bí­ró­ság fog dönteni.