Főoldal » Hírek » Hasznot húzott a talált mobiltelefonból egy debreceni nő- a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Az aláb­bi saj­tó­köz­le­ményt a Hajdú-Bihar Megyei Főügyész­ség novem­ber 24-én tette közzé.

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség jog­ta­lan elsa­já­tí­tás vét­sé­ge miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a talált mobil­te­le­font nem adta le, hanem azt két nap múlva érté­ke­sí­tet­te egyik kollégájának.

Az asszony 2020. ápri­lis 27-én dél­után Deb­re­cen bel­vá­ro­sá­ban az egyik for­gal­mas busz­meg­ál­ló­ban tar­tóz­ko­dott, ahol ész­re­vet­te a sér­tett által koráb­ban ott­fe­lej­tett mobiltelefont.

A nő a készü­lé­ket magá­hoz vette, majd eltet­te a tás­ká­já­ba. 2020. ápri­lis 29-én reg­gel magá­val vitte a készü­lé­ket a mun­ka­he­lyé­re és ott az egyik mun­ka­tár­sá­nak, a másik vád­lott­nak elmond­ta, hogy a mobil­te­le­fon hogyan került hozzá, majd ezt köve­tő­en meg­ál­la­pod­tak abban, hogy a férfi 13.000,- forin­tért meg­vá­sá­rol­ja azt az asszonytól.

A férfi vád­lott a mobil­te­le­font néhány hétig hasz­nál­ta, majd azt egy isme­rő­sé­nek aján­dé­koz­ta, aki­nek a készü­lék ere­de­té­ről nem volt tudomása.

A vád­lot­tak a sér­tett­nek 82.500 forint kárt okoz­tak, amely rész­ben, a készü­lék lefog­la­lá­sá­val és a sér­tett­nek tör­té­nő kiadá­sá­val megtérült.

A bűn­cse­lek­mé­nyek elkö­ve­té­sét beis­me­rő vád­lot­tak ellen a Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség jog­ta­lan elsa­já­tí­tás vét­sé­ge és kisebb érték­re elkö­ve­tett orgaz­da­ság vét­sé­ge miatt emelt vádat a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­sá­gon. A járá­si ügyész­ség a bün­te­tő­vég­zés meg­ho­za­ta­lá­ra irá­nyu­ló vád­irat­ban indít­ványt tett arra, hogy a járás­bí­ró­ság mind­két vád­lot­tat intéz­ke­dés­ként bocsás­sa pró­bá­ra és a meg nem térült kár vonat­ko­zá­sá­ban ren­del­jen el velük szem­ben vagyonelkobzást.