Főoldal » Hírek » Rendkívül durván bántalmazta a nála dolgozó sértettet egy hajdúböszörményi férfi- A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyész­ség élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki harag­já­ban vas­vil­lá­val és pusz­ta kéz­zel ütle­gel­te alkalmazottját.

A vád­lott állat­tar­tó tele­pén dol­go­zott a sér­tett, aki mun­ká­já­ért szál­lást, élel­met és mini­má­lis pénzt kapott.

2016. júni­us 7-én 22 óra körü­li idő­ben a vád­lott a tele­pen ellen­őriz­te a sér­tet­tet, aki­nek a mun­ká­já­val nem volt meg­elé­ged­ve, illet­ve a férfi ittas is volt. Emi­att a vád­lott és a sér­tett között szó­vál­tás és vita ala­kult ki, amely­nek során a vád­lott fel­vett egy vas­vil­lát és annak ága­i­val az alkal­ma­zott­ját meg akar­ta ütni. A férfi meg­pró­bál­ta kivé­de­ni az ütést, ennek elle­né­re a vas­vil­la az arcát fel­sér­tet­te. A bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben a sér­tett­nek eltört az egyik alkar­ja, illet­ve az arcán és a kezén könnyeb­ben megsérült.

2020. júli­u­sá­ban a sér­tett újra a vád­lott­nál dol­go­zott állatgondozóként.

2020. júli­us 29-én dél körül a vád­lott a lak­ré­szé­ben ellen­őriz­te a sér­tet­tet, aki ekkor az ágyon feküdt. A vád­lott szá­mon kérte a sér­tet­tet azért, mert a tele­pen elpusz­tult egy állat, továb­bá kifo­gá­sol­ta a férfi mun­ka­vég­zé­sét. Köz­tük a vita eldur­vult, a vád­lott rend­kí­vül indu­la­tos lett, majd ezt köve­tő­en ököl­lel, nagy erő­vel több­ször meg­ütöt­te az ágyon fekvő férfi fejét, aki az esz­mé­le­tét is elvesz­tet­te. A sér­tett bán­tal­ma­zá­sát a lak­rész­be belé­pő egyik alkal­ma­zott aka­dá­lyoz­ta meg.

A sér­tett a fejét ért szá­mos és nagy erejű ütés követ­kez­té­ben élet­ve­szé­lyes álla­pot­ba került.

Az ügy­ben a nyo­mo­zást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság foly­tat­ta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyész­ség a sza­bad­lá­bon véde­ke­ző vád­lott ellen élet­ve­szélyt okozó testi sér­tés bűn­tet­te és súlyos testi sér­tés bűn­tet­te miatt emelt vádat a Deb­re­ce­ni Tör­vény­szé­ken. A vád­irat­ban a vád­lot­tal szem­ben bör­tön­bün­te­tés és köz­ügyek­től eltil­tás mel­lék­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta. A főügyész­ség a bün­te­tés konk­rét mér­té­ké­re vonat­ko­zó­an is indít­ványt tett arra az eset­re, ha a vád­lott a tör­vény­szék elő­ké­szí­tő ülé­sén a bűn­cse­lek­mé­nyek elkö­ve­té­sét beis­me­ri és lemond a tár­gya­lás­hoz való jogáról.