Főoldal » Hírek » Közel egymillió forint kárt okozott férje céges autójában - a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség nagyobb kárt okozó ron­gá­lás bűn­tet­te miatt emelt vádat azzal a nővel szem­ben, aki fér­jé­vel szem­be­ni harag­ját egy autón vezet­te le.

A vád­lott férje 2018 decem­be­ré­ben köl­csön adta a fele­sé­gé­nek az álta­la veze­tett cég tulaj­do­ná­ban álló személygépkocsit.

A vád­irat sze­rint a nő 2019 már­ci­u­sá­ban műsza­ki vizs­gáz­ta­tás­ra egy deb­re­ce­ni gépjármű-kereskedésbe vitte az autót. Mivel az nem a saját­ja volt, a szer­viz veze­tő­je meg­ke­res­te a cég kép­vi­se­lő­jét, hogy besze­rez­ze a vizs­gáz­ta­tás­hoz szük­sé­ges ira­to­kat. A sér­tett kép­vi­se­lő­je kérte, hogy a jár­mű­vet ne adják át a vád­lott­nak, azon­ban az abban lévő sze­mé­lyes dol­ga­it elviheti.

A vád­lott 2019. ápri­lis 1-én meg­je­lent az autó­ke­res­ke­dés­ben, ahol az egyik alkal­ma­zott kinyi­tot­ta a jár­mű­vet, majd a nőt magá­ra hagy­ta, amíg össze­sze­di a dolgait.

A nő kihasz­nál­ta, hogy egye­dül maradt és a férje iránt érzett harag­ja miatt az autót több helyen meg­ron­gál­ta. Az ülé­se­ket és a műszer­fa­lat meg­kar­col­ta és meg­vág­ta, továb­bá a külső karosszé­ri­át is több helyen meg­nyom­ta, meg­kar­col­ta, majd a hely­szín­ről távozott.

A vád­lott cse­lek­mé­nyé­vel 900.000,- forint kárt oko­zott, amely nem térült meg. A sér­tett kép­vi­se­lő­je a Deb­re­ce­ni Rend­őr­ka­pi­tány­ság által lefoly­ta­tott nyo­mo­zás során kérte kárá­nak meg­té­rí­té­sét, pol­gá­ri jogi igényt ter­jesz­tett elő.

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség a tet­tét beis­me­rő vád­lot­tal szem­ben nagyobb kárt okozó ron­gá­lás bűn­tet­te miatt emelt vádat a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­sá­gon. A vád­irat­ban a járá­si ügyész­ség arra tett indít­ványt, hogy a járás­bí­ró­ság tár­gya­lás lefoly­ta­tá­sa nél­kül, az ira­tok tar­tal­ma alap­ján hoz­zon bün­te­tő­vég­zést és a vád­lot­tal szem­ben pénz­bün­te­tést szab­jon ki, továb­bá a sér­tett kép­vi­se­lő­je által elő­ter­jesz­tett pol­gá­ri jogi igényt érdem­ben bírál­ja el.