Főoldal » Hírek » Afgán állampolgárok illegális határátlépését segítette – a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal az észak-macedón fér­fi­val szem­ben, aki a határ­át­ke­lőt kike­rül­ve pró­bált meg ille­gá­lis határ­át­lé­pő­ket Magyar­or­szág terü­le­té­re csempészni.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2020. augusz­tus 31-én,  rövid­del éjfél előtt, nyúj­tott segít­sé­get négy afgán állam­pol­gár­nak abban, hogy a magyar állam­ha­tárt a jog­sza­bá­lyi ren­del­ke­zé­se­ket meg­szeg­ve lép­jék át. A vád­lott a Rösz­ke M5 autó­pá­lya határ­át­ke­lő­hely terü­le­tén a határ­el­len­őr­zés vona­lát meg­ke­rül­te és átkí­sér­te az ille­gá­lis határ­át­lé­pő­ket Szer­bia terü­le­té­ről Magyar­or­szág terü­le­té­re. Mint­egy fél óra múlva a helyi rend­őrök intéz­ked­tek a vád­lot­tal szem­ben, a köze­li ben­zin­kút par­ko­ló­já­ban álló és a vád­lott által veze­tett sze­mély­gép­ko­csit ellen­őriz­ték akkor, ami­kor az ille­gá­lis határ­át­lé­pő sze­mé­lye­ket a vád­lott éppen a gép­ko­csi­ba ültet­te be.

A járá­si ügyész­ség a vád­lot­tal szem­ben az állam­ha­tár átlé­pé­sé­hez több sze­mély­nek segít­sé­get nyújt­va elkö­ve­tett ember­csem­pé­szés bűn­tet­te miatt emelt vádat.

A vád­eme­lés­kor letar­tóz­ta­tás­ban levő vád­lott bűnös­sé­gé­ről a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság fog dönteni.