Főoldal » Hírek » Vádemelés a körletfelügyelőjére támadó fogvatartott ellen - a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­té­vel és becsü­let­sér­tés­sel vádol­ja a Veszp­ré­mi Járá­si Ügyész­ség azt a nőt, aki fog­va­tar­tá­sa során a bün­te­tés­vég­re­haj­tá­si inté­zet kör­let­fel­ügye­lő­jé­re támadt. 

A vád­irat sze­rint a hason­ló bűn­cse­lek­mény miatt koráb­ban már bün­te­tett nő 2020. augusz­tus 17-én elzá­rá­sát töl­töt­te a veszp­ré­mi inté­zet­ben. A dél­előt­ti órák­ban a kör­let­fel­ügye­lő más fog­va­tar­tot­ta­kat kísért fel a szo­ká­sos sétá­ról, és a sza­bá­lyok­nak meg­fe­le­lő­en figyel­mez­tet­te a folyo­són álló elkö­ve­tőt, hogy men­jen be a zár­ká­já­ba. A vád­lott ennek azon­ban nem tett ele­get, tisz­te­let­le­nül visel­ke­dett, trá­gár sza­vak­kal szi­dal­maz­ni kezd­te a kör­let­fel­ügye­lőt, aki fel­szó­lí­tot­ta, hogy hagy­ja abba a kia­bá­lást, és men­jen vissza a zár­ká­ba. A ter­helt erre még erő­sza­ko­sabb lett, köze­lebb ment a sér­tett­hez, és előbb feje­lő moz­du­la­tot tett felé, majd pró­bál­ta meg­üt­ni. A fel­ügye­lő nő hárí­tot­ta az ütést.

A ter­helt még ekkor sem nyu­go­dott meg, tovább hado­ná­szott, mire egy másik fog­va­tar­tott a bán­tal­ma­zás meg­aka­dá­lyo­zá­sa érde­ké­ben elé állt, a kör­let­fel­ügye­lő pedig lefog­ta a magá­ból kikelt, folya­ma­to­san károm­ko­dó nőt, és a zár­ká­já­ba zárta.

Az ügyész­ség vád­ira­tá­ban a vád­lot­tal szem­ben bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt a Veszp­ré­mi Járás­bí­ró­ság felé.