Főoldal » Hírek » Angliában élt, de felvette a családi pótlékot – vádat emelt az ügyészség- a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a nővel szem­ben, aki hat éven keresz­tül vette fel jogo­su­lat­la­nul a csa­lá­di pótlékot.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2002-ben igé­nyel­te a csa­lá­di támo­ga­tást, majd 2010-ben kérel­mét akként módo­sí­tot­ta, hogy egy megye­be­li kis­vá­ros­ban levő ingat­lant állan­dó lak­cím­ként meg­je­löl­ve, egye­dül­ál­ló­ként kérte a csa­lá­di pót­lék folyó­sí­tá­sát. A kére­lem alap­ján a megyei kor­mány­hi­va­tal havi 13.700 forin­tot folyó­sí­tott a részére.

A csa­lá­dok támo­ga­tá­sá­ról szóló tör­vény sze­rint a jog­sza­bály hatá­lya a Magyar­or­szág terü­le­tén élő állam­pol­gá­rok­ra ter­jed ki, a vád­lott pedig élet­vi­tel­sze­rű­en 2012. júni­u­sá­tól Ang­li­á­ban élt, hazai lak­cí­mén nem tar­tóz­ko­dott, így a támo­ga­tás­ra nem volt jogosult.

A vád­lott meg­szeg­te azon köte­le­zett­sé­gét, mely sze­rint min­den, a támo­ga­tás szem­pont­já­ból jelen­tős vál­to­zást 15 napon belül be kell jelen­te­nie, külö­nö­sen a lak­cím­vál­to­zás tényét.

A vád­lott a kiköl­tö­zé­se és a 2018. októ­be­re közöt­ti idő­szak­ban jogo­su­lat­la­nul vett igény­be mint­egy 1,054 mil­lió forint csa­lá­di támogatást.

A járá­si ügyész­ség a vád­lot­tat nagyobb vagyo­ni hát­rányt okozó költ­ség­ve­té­si csa­lás bűn­tet­té­vel vádolja.

A vád­lott bűnös­sé­gé­ről a Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság fog dönteni.