Főoldal » Hírek » Önkormányzati dolgozók autóiról szedte le a rendszámtáblát az elégedetlen ügyfél - a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Egye­di azo­no­sí­tó jel meg­ha­mi­sí­tá­sá­nak bűn­tet­té­vel vádol­ja a Veszp­ré­mi Járá­si Ügyész­ség azt a nőt, aki az álta­la bürok­ra­ti­kus­nak tar­tott ügy­in­té­zés miatt az önkor­mány­za­ti hiva­tal dol­go­zó­i­nak autó­in állt bosszút.

A vád sze­rint a nő 2020. októ­ber 9-én ügy­in­té­zés cél­já­ból ment a vár­pa­lo­tai hiva­tal­ba, ám arro­gáns visel­ke­dé­se miatt távo­zás­ra kér­ték. Az elkö­ve­tő ezen és a bürok­ra­ti­kus­nak tar­tott ügy­in­té­zé­sen úgy fel­há­bo­ro­dott, hogy a hiva­tal par­ko­ló­já­ban előbb bele­rú­gott az egyik dol­go­zó sze­mély­gép­ko­csi­já­nak a lök­há­rí­tó­já­ba, majd a műanyag keret­tel együtt erről az autó­ról, vala­mint egy másik jár­mű­ről is leszed­te a hátsó rend­szám­táb­lá­kat, és azo­kat kidob­ta az útra.

A dol­go­zók az ablak­ból lát­ták, hogy mit művel, ezért kimen­tek és össze­szed­ték a rend­szám­táb­lá­kat, ame­lye­ket később ron­gá­ló­dás nél­kül vissza tud­tak sze­rel­ni az autó­ik­ra, azok­ban kár nem keletkezett.

A rend­szám­táb­lák jogo­su­lat­lan eltá­vo­lí­tá­sa 1 évtől 3 évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés­sel bün­tet­he­tő bűn­cse­lek­ményt való­sít meg.

Az ügyész­ség a bün­tet­len elő­éle­tű nővel szem­ben ele­gen­dő­nek látta intéz­ke­dés alkal­ma­zá­sát, ezért tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel bün­te­tő­vég­zés­ben pró­bá­ra bocsá­tás alkal­ma­zá­sá­ra tett indít­ványt a Veszp­ré­mi Járás­bí­ró­ság felé.

A bíró­ság a nőt bün­te­tő­vég­zé­sé­ben 1 évre pró­bá­ra bocsá­tot­ta, melyet az ügyész­ség tudo­má­sul vett. A vég­zés még nem jogerős.