Főoldal » Hírek » Elítélés és bíróság elé állítás a szabolcsi házaspár ügyében, akik pár napon belül támadtak a rendőrökre - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt elren­delt nyo­mo­zá­so­kat a Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség két héten belül befejezte.

A jog­sze­rű­en intéz­ke­dő rend­őrt meg­ölés­sel fenye­ge­tő fér­fit a nyo­mo­zó ügyész­ség három napon belül állí­tot­ta bíró­ság elé, amely ered­mé­nyes volt. A Nyír­egy­há­zi Járás­bí­ró­ság a ter­hel­tet a vád sze­rin­ti tény­ál­lás és minő­sí­tés meg­ál­la­pí­tá­sa mel­lett 2 év bör­tön­bün­te­tés­re ítél­te, amely­nek vég­re­haj­tá­sát 4 évi pró­ba­idő­re felfüggesztette.

Az eljá­ró ügyész az íté­let ellen súlyo­sí­tá­sért fel­leb­be­zést jelen­tett be vég­re­haj­tan­dó bör­tön­bün­te­tés, vala­mint mel­lék­bün­te­té­sül köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sa cél­já­ból, míg a vád­lott és védő­je a jog­or­vos­la­ti nyi­lat­ko­za­ta­ik meg­té­te­lé­re három mun­ka­na­pot tar­tot­tak fenn.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a vád­lott fele­sé­ge pár nap­pal a férje előtt támadt a rend­őrök­re, ami­kor a csa­lád sza­bol­csi ingat­la­ná­ban tar­tott rend­őr­sé­gi kuta­tás során egyi­kü­ket ököl­lel meg­ütöt­te, míg egy másik hiva­ta­los sze­mélyt arcon köpött. A bán­tal­ma­zott rend­őr jog­ha­tá­lyos magán­in­dít­ványt ter­jesz­tett elő, ezért a nyo­mo­zó ügyész­ség hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te és könnyű testi sér­tés vét­sé­ge miatt hall­gat­ta ki gya­nú­sí­tott­ként az elkövetőt.

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség indít­vá­nya alap­ján letar­tóz­ta­tás­ban lévő nőt az ügyész­ség a mai napon állít­ja bíró­ság elé a Nyír­egy­há­zai Járásbíróságon.

Az ügy­ben koráb­ban köz­zé­tett ügyész­sé­gi saj­tó­köz­le­mény a https://ugyeszseg.hu/egy-szabolcsi-csalad-tagjai-par-napon-belul-masodszorra-tamadtak-a-rendorokre-a-kozponti-nyomozo-fougyeszseg-sajtokozlemenye/ lin­ken, míg a férfi elfo­gá­sá­ról készült rend­őr­sé­gi video itt érhe­tő el: https://youtu.be/OKJwtfe7-Ww.