Főoldal » Hírek » Őrizetben egy határrendész kábítószer kereskedés miatt - videóval és fotókkal - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség keres­ke­dés­sel elkö­ve­tett kábítószer-kereskedelem bűn­tet­te miatt foly­tat nyomozást.

A meg­ala­po­zott gyanú lénye­ge sze­rint Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyé­ben 2020. decem­ber 16-án 18 óra­kor köz­le­ke­dés­ren­dé­sze­ti intéz­ke­dés alá von­tak egy szol­gá­la­ton kívü­li határ­ren­dészt, aki­nek a kocsi­já­ban gya­nús anya­got talál­tak a rendőrök.

Az intéz­ke­dő rend­őrök vissza­tar­tot­ták a 37 éves nőt addig, amíg a hely­szín­re nem érke­zett a Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ég ügyé­sze, aki a megyei rendőr-főkapitányság szem­le­bi­zott­sá­gá­nak köz­re­mű­kö­dé­sé­vel elvé­gez­te az elkö­ve­tő moto­zá­sát, a gép­ko­csi, majd a határ­ren­dész lakó- és tar­tóz­ko­dá­si helyé­nek kuta­tá­sát is.

A ható­ság tag­jai a halaszt­ha­tat­lan nyo­mo­zá­si cse­lek­mé­nyek során mér­le­get és nylon zacs­kók­ban, vala­mint fűszer­őr­lő­ben kipor­ci­ó­zott, fehér, kris­tá­lyos anya­got talál­tak, amely­ről gyors­teszt segít­sé­gé­vel meg­ál­la­pí­tot­ták, hogy az Met­ha­done tar­tal­mú anyag, amely kábí­tó­szer­nek minősül.

A nyo­mo­zó ügyész­ség gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki az elkö­ve­tőt és elren­del­te őri­ze­tét. A gya­nú­sí­tott beis­me­rő val­lo­má­sa sze­rint a leg­alább 71,8 gramm kábí­tó­szert keres­ke­dé­si cél­lal szál­lí­tot­ta, azt érté­ke­sí­te­ni kívánta.

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ég indít­vá­nyoz­ta a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sá­nak elren­de­lé­sét, amely­nek tár­gyá­ban a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­ság a mai napon tart ülést.

A kuta­tás­ról készült videó itt látható: