Főoldal » Hírek » Bódult állapotban okozott balesetet a sofőr, ő sérült meg súlyosan- a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Járá­si Ügyész­ség vád­ira­ta sze­rint a vád­lott 2019 őszén bódult álla­pot­ban vezet­te édes­ap­ja jár­mű­vét, amellyel bal­ese­tet oko­zott, és súlyo­san meg­sé­rült.

A 38 éves férfi 2019 októ­be­ré­ben, az esti órák­ban, Győr­ben vezet­te édes­ap­ja autó­ját, úgy hogy koráb­ban kábí­tó­szert fogyasz­tott. Emi­att rosszul válasz­tot­ta meg a sebes­sé­gét és egy kanyar­ban kicsú­szott, és neki­üt­kö­zött a vele szem­ben köz­le­ke­dő­nek. A vét­len jár­mű­ben uta­zók könnyű sérü­lé­se­ket szen­ved­tek, míg a vád­lott a koponya- és az arc­cson­tok vala­mint a nyak töré­sét szen­ved­te el. Ezen felül mind­két jár­mű­ben 1 mil­lió Ft körü­li kár keletkezett.

A vád­lott véré­ben amfe­ta­mint és metam­fe­ta­mint muta­tott ki a vizsgálat.

A vád­lott ezek után 2020 már­ci­u­sá­ban ismét édes­ap­ja jár­mű­vé­vel köz­le­ke­dett, mikor a rend­őrök iga­zol­tat­ták, és gyors­tesz­tet alkal­maz­tak vele szem­ben. Mivel a gyors­teszt pozi­tív lett, vér­vé­tel­re állí­tot­ták elő a vád­lot­tat, aki­nek a véré­ben ismét amfe­ta­mint és metam­fe­ta­mint muta­tott ki a vizsgálat.

A fér­fit már koráb­ban is elítél­te a bíró­ság bódult álla­pot­ban elkö­ve­tett járművezetésért.

A ter­hel­tet az ügyész­ség bódult álla­pot­ban elkö­ve­tett jár­mű­ve­ze­tés vét­sé­gé­vel vádol­ja. Tet­té­ért - a hal­ma­za­ti sza­bá­lyok­ra figye­lem­mel - három év sza­bad­ság­vesz­tés­re ítél­he­tő. A kábí­tó­szer bir­tok­lá­sá­nak vét­sé­ge miatt a ható­sá­gok külön eljá­rást folytatnak.