Főoldal » Hírek » Indítványozta az ügyészség az erzsébetvárosi szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt hétfőn elfogott férfi letartóztatását

A Buda­pes­ti VI. és VII. Kerü­le­ti Ügyész­ség a mai napon indít­vá­nyoz­ta a nyo­mo­zá­si bíró­nál annak a 34 éves buda­pes­ti fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, akit 2020. decem­ber 21. nap­ján  a sér­tett csa­lád­tag­jai fel­je­len­té­sé­re fogott el a rendőrség.

A nyo­mo­zás ada­tai sze­rint a gya­nú­sí­tott az inter­ne­tes társ­ke­re­sőn 2020 novem­be­ré­ben meg­is­mert, vidék­ről Buda­pest­re csá­bí­tott sér­tet­tet egy Buda­pest, VII. kerü­le­ti apart­man­ban tar­tot­ta fogva, őt meg­erő­sza­kol­ta, több­ször bán­tal­maz­ta és pros­ti­tú­ci­ó­ra kényszerítette.

A rend­őr­ség a fér­fit sze­xu­á­lis erő­szak, kerí­tés, pros­ti­tú­ció elő­se­gí­té­se, kitar­tott­ság, sze­mé­lyi sza­bad­ság meg­sér­té­se továb­bá súlyos testi sér­tés bűn­tet­tek meg­ala­po­zott gya­nú­ja miatt hall­gat­ta ki. 

A kény­szer­in­téz­ke­dés tár­gyá­ban  a Budai Köz­pon­ti Kerü­le­ti Bíró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja vár­ha­tó­an a hol­na­pi napon dönt, a  kerü­le­ti ügyész­ség a letar­tóz­ta­tás indo­ka­it a szö­kés, elrej­tő­zés, a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­se, továb­bá a bűn­is­mét­lés veszé­lyé­re alapítja.

Az új bün­te­tő­el­já­rá­si tör­vény köte­le­ző ren­del­ke­zé­sei sze­rint a sér­tett nő külön­le­ges bánás­mó­dot igény­lő sze­mély­nek minősül.

Az üggyel kap­cso­la­tos koráb­bi köz­le­mény itt érhe­tő el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orizetbe-vettek-mert-prostituciora-kenyszeritett