Főoldal » Hírek » Többször bántalmazta nevelőjét a nevelésbe vett fiatalkorú- a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Járá­si Ügyész­ség vád­ira­ta sze­rint a 18 éves, fia­tal­ko­rú­nak minő­sü­lő fiú több­ször is bán­tal­maz­ta a lakás­ott­hon­ban nevelőjét.

A vád­irat sze­rint a 18 éves fiú 2018 nya­rán került egy megyei lakás­ott­hon­ba, ahol azon­ban a kez­de­tek­től nem tar­tot­ta be a házi­ren­det és a napi­ren­det, rend­sze­re­sen agresszí­ven viselkedett.

2019 októ­be­ré­ben a vád­lot­tat bün­te­tés­ként eltil­tot­ták a TV-nézéstől, ennek elle­né­re mégis tévé­zett, amit az egyik neve­lő ész­re­vett, és lekap­csol­ta a készü­lé­ket. A vád­lott ezen fel­há­bo­ro­dott, szid­ta a neve­lőt, több­ször leköp­te, mell­ka­sá­nál meg is lökte, ököl­lel a sér­tett kar­ját is meg­ütöt­te. A konf­lik­tus­nak a többi lakó és egy másik neve­lő köz­be­lé­pé­se vetett véget.

2019 novem­be­ré­ben a neve­lő szá­mon kérte a fiút, hogy miért dohány­zik az intéz­mény terü­le­tén, ami tilos, mire a vád­lott szi­dal­maz­ni kezd­te, nagy erő­vel a sér­tett kezé­re ütött, és a szo­bá­ból távo­zó neve­lő után ment, szi­dal­maz­ta, pro­vo­kál­ta őt. A konf­lik­tus­nak ismét mások köz­be­lé­pé­se vetett véget.

A ter­hel­tet az ügyész­ség köz­fel­ada­tot ellá­tó sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­té­vel vádol­ja. Tet­té­ért öt év sza­bad­ság­vesz­tés­re ítélhető.