Főoldal » Hírek » Letartóztatásban a gyújtogató- a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Szom­szé­dai éle­tét kese­rí­tet­te meg az a férfi, akit most ron­gá­lás, zak­la­tás és magán­lak­sér­tés miatt az ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a bíró­ság letar­tóz­ta­tás­ba helyezett

A Bala­ton­fü­re­di Rend­őr­ka­pi­tány­ság indí­tott bün­te­tő­el­já­rást egy 34 éves cso­pa­ki férfi ellen, aki a meg­ala­po­zott gyanú sze­rint 2020. decem­ber 26-án a dél­utá­ni órák­ban nagyobb mére­tű kőda­rab­bal, illet­ve beton­da­rab­bal betör­te a szom­széd­ja ház előtt par­ko­ló autó­já­nak szél­vé­dő­jét és abla­ka­it, majd a jármű bel­se­jét meg­gyúj­tot­ta. A szom­széd­ban lakó sér­tett meg­hal­lot­ta a ron­gá­lás zaját és idő­ben el tudta olta­ni a tüzet egy por­ol­tó­val. A meg­ron­gált autó­ban mil­li­ós kár kelet­ke­zett, de vizs­gá­lat tár­gyát képe­zi  az is, hogy a gyúj­to­ga­tás alkal­mas volt-e köz­ve­szély előidézésére.

Az őri­zet­be vett fér­fi­nak nem ez volt az első tette a szom­szé­dai ellen, aki­ket már évek óta zak­la­tott, késő este folya­ma­to­san tele­fo­non hívo­ga­tott, idén decem­ber­ben pedig a szom­széd fér­fit egy pen­gé­vel a kezé­ben meg­ölés­sel fenye­get­te meg, ame­lyet kará­csony első nap­ján a szom­széd házas­pár jelen­lé­té­ben meg­is­mé­telt. Olyan eset is elő­for­dult, hogy az elkö­ve­tő éjsza­ka átmá­szott szom­szé­dai kert­jé­be, ott pako­lá­szott, illet­ve a vil­lany­kap­cso­lót is lekap­csol­ta, amely­nek követ­kez­té­ben a sér­tet­tek laká­sa fűtés nél­kül maradt. 

A Veszp­ré­mi Járá­si Ügyész­ség a bűn­is­mét­lés veszé­lyé­re figye­lem­mel indít­vá­nyoz­ta a bíró­ság­nak a férfi letar­tóz­ta­tá­sát, ame­lyet a Veszp­ré­mi Járás­bí­ró­ság az indít­vánnyal egye­ző­en egy hónap idő­tar­tam­ra elren­delt. A vég­zés nem végleges.

A rend­őr­ség által kiadott, fény­ké­pet is tar­tal­ma­zó  köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/megrongalta-az-autot-a-ferfi-eljaras-indult-ellene