Főoldal » Hírek » Tizenkilenc évesen tizenkilenc bűncselekmény - a Győr-Moson-Sopron megyei Főügyészség sajtóközleménye

A férfi a vád sze­rint kifosz­tot­ta nagy­ma­má­ját, betört nagy­báty­já­hoz, rátá­madt egy kala­uz­ra, meg­fog­do­sott egy lányt az utcán és egyéb bűn­cse­lek­mé­nye­ket köve­tett el.

 A Sop­ro­ni Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tá­nak tény­ál­lá­sa sze­rint a bün­te­tett elő­éle­tű férfi a 2019 őszé­től 2020 tava­szá­ig tartó fél évben követ­te el a bűn­cse­lek­mé­nye­ket. 2020. már­ci­us 31. nap­ján őri­zet­be vették.

A ren­del­ke­zés­re álló ada­tok sze­rint a férfi – egye­bek mel­lett – meg­ölés­sel fenye­get­te meg évfo­lyam­tár­sát, ami­ért az nem adta oda a tele­fon­ját. Lelö­vés­sel fenye­ge­tett meg egy vona­ton utazó nőt, akit mene­kü­lé­se során üldö­zött is. Egy nő fene­két és nemi szer­vét az utcán, hátul­ról meg­fog­dos­ta, majd puszit kül­dött neki. Lopott kerék­párt, dohányt, élel­mi­szert, ruhá­kat, cipő­ket. Utób­bi­a­kat rend­sze­re­sen úgy, hogy a saját­ját ott hagy­ta a pró­ba­fül­ké­ben. Egy diót áru­sí­tó nőtől az utcán lopott az elé kihe­lye­zett apró­pénz­ből. Egy 13 éves gye­rek kezé­ből kikap­ta a pénzt. Nagy­báty­já­hoz a bejá­ra­ti ajtót berúg­va tört be és onnan is lopott. Besur­rant egy ide­gen lakás­ba, eltu­laj­do­ní­tá­si szán­dék­kal. Alvó nagy­ma­má­já­nak pár­ná­ja alól elvit­te a mobil­te­le­font, egy másik alvó nőt hason­ló módon kifosz­tott a vona­ton. Az őt elszá­mol­tat­ni pró­bá­ló kala­uzt azzal üldöz­te el, hogy meg­ölés­sel, meg­fe­je­lés­sel fenye­get­te meg.

A fér­fit az ügyész­ség 19 bűn­cse­lek­ménnyel, lopá­sok­kal, kifosz­tá­sok­kal, zak­la­tá­sok­kal, köz­fel­ada­tot ellá­tó sze­mély elle­ni erő­szak­kal, sze­mé­rem­sér­tés­sel vádol­ja. Vele szem­ben hét és fél év sza­bad­ság­vesz­tés is kiszabható.

A ter­helt letar­tóz­ta­tás­ban várja az eljá­rás folytatását.

Az ügy­ben az érde­mi dön­tést vár­ha­tó­an a Sop­ro­ni Járás­bí­ró­ság fogja meghozni.