Főoldal » Hírek » Letartóztatták az óbudai emberölés gyanúsítottját - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Fővá­ro­si Főügyész­ség indít­vá­nya alap­ján elren­del­te a bíró­ság a letar­tóz­ta­tá­sát annak a nőnek, akit édes­any­ja meg­ölé­sé­vel gyanúsítanak.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint egy 61 éves nő 2020. decem­ber 31-én a haj­na­li órák­ban, egy III. kerü­le­ti lakás­ban kiol­tot­ta édes­any­ja életét.

A Buda­pes­ti Rendőr-főkapitányság nyo­mo­zók a nőt őri­zet­be vet­ték és gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ták ki bűn­cse­lek­mény elhá­rí­tá­sá­ra idős korá­nál kor­lá­to­zot­tan képes sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­te miatt.

A Fővá­ro­si Főügyész­ség indít­ványt tett a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sá­ra, figye­lem­mel arra, hogy meg­ala­po­zott­nak látta a szökés-elrejtőzés veszé­lyét, azzal, hogy a kény­szer­in­téz­ke­dést az Igaz­ság­ügyi Meg­fi­gye­lő és Elme­gyó­gyí­tó Inté­zet­ben (IMEI) ren­del­je végrehajtani.

A nyo­mo­zá­si bíró a letar­tóz­ta­tást – az indít­vány indo­ka­i­val egyet­ért­ve – egy hónap­ra elren­del­te, a vég­re­haj­tás helye­ként az IMEI-t jelöl­te meg.

A vég­zés végleges.