Főoldal » Hírek » Letartóztatásban a dohánybolt kirablója - a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Rab­lás­sal kezd­te a gyanú sze­rint az új évet az a férfi, aki­nek a letar­tóz­ta­tá­sát indít­vá­nyoz­ta az ügyészség 

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a nyirá­di férfi 2021. janu­ár 1-jén elha­tá­roz­ta, hogy erő­szak­kal fog pénzt sze­rez­ni magá­nak. 13.00 óra körü­li idő­ben, a jár­vány­ügyi sza­bá­lyok­nak meg­fe­le­lő­en, maszk­ban bement egy ajkai dohány­bolt­ba és két palack bort, illet­ve két doboz ciga­ret­tát kért. Miköz­ben az eladó­nő a kérést tel­je­sí­tet­te, a férfi elő­vet­te az álta­la előre zacs­kó­ba cso­ma­golt, pisz­toly­nak álcá­zott fada­ra­bot, ame­lyet ráfo­gott az eladó­ra és pénzt köve­telt tőle. Az eladó a pénz átadá­sát meg­ta­gad­ta, majd egy idő­köz­ben érke­ző másik vásár­ló is meg­za­var­ta a rab­lót, aki ekkor a kiké­szí­tett két palack bort és két doboz ciga­ret­tát magá­hoz vette, majd fize­tés nél­kül, gyor­san távo­zott az üzletből.

A fér­fit az ajkai rend­őrök két órán belül meg­ta­lál­ták és őri­zet­be vet­ték, majd rab­lás minő­sí­tett esete miatt gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ták ki, amely­nek bün­te­té­si téte­le öt évtől tíz évig ter­je­dő szabadságvesztés.

Az ügyész­ség a mai napon a szö­kés veszé­lyé­re figye­lem­mel indít­vá­nyoz­ta a Veszp­ré­mi Járás­bí­ró­ság­nál a férfi letar­tóz­ta­tá­sát, melyet a bíró­ság az ügyé­szi indít­vány­nak meg­fe­le­lő­en egy hónap idő­tar­tam­ra elren­delt. A vég­zés ellen a gya­nú­sí­tott fel­leb­be­zett, ezért az nem végleges.