Főoldal » Hírek » Idős sértettet fosztott ki – a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Makói Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a nővel szem­ben, aki tavaly feb­ru­ár­ban egy idős, moz­gá­sá­ban kor­lá­to­zott férfi pénz­tár­cá­ját vette el.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2020. feb­ru­ár 27-én, dél­után egy óra körül jelent meg az egyik megye­be­li falu­ban lakó isme­rő­sé­nél láto­ga­tó­ban, de oda őt nem enged­ték be. Az utca túl­ol­da­lán éppen akkor állt ki a gép­ko­csi­já­val a 85. élet­évé­ben levő, moz­gá­sá­ban erő­sen kor­lá­to­zott sér­tett, aki a kapu becsu­ká­sát köve­tő­en akart elindulni.

A vád­lott látva a sér­tett álla­po­tát, az éppen az autó­já­ba vissza­szál­ló fér­fi­hoz lépett és a veze­tő­ülés felő­li nyi­tott ajtón keresz­tül pénzt kért tőle. A sér­tett nem volt haj­lan­dó pénzt adni a vád­lott­nak, aki azon­ban tovább­ra is ráme­nő­sen, erő­sza­ko­san kérte azt, egyre köze­lebb hajol­va. Az idős férfi pró­bál­ta a nőt kéz­zel elnyom­ni magá­tól, azon­ban ez nem járt siker­rel, mivel a vád­lott ész­re­vet­te a sér­tett kabát­já­nak bal zse­bé­ben levő irat­tár­cát, ame­lyet egy hir­te­len moz­du­lat­tal onnan kikapott.

A vád­lott a pénz­tár­cá­val mint­egy két-három méter­re eltá­vo­lo­dott a sér­tet­től, aki pró­bál­ta azt vissza­kér­ni. A nő a pénz­tár­cá­ból végül kivett 15.000 Ft-ot, majd a pénz­tár­cát vissza­dob­ta a sér­tett felé és a hely­szín­ről elsietett.

A gép­jár­mű­ben ülő sér­tett idős korá­nál és beteg­sé­gé­nél fogva a bűn­cse­lek­mény elhá­rí­tá­sá­ra és a java­i­nak vissza­szer­zé­sé­re nem volt képes.

A bűn­cse­lek­ménnyel oko­zott kár az eljá­rás során nem térült meg.

A járá­si ügyész­ség a vád­lot­tat kifosz­tás bűn­tet­té­vel vádolja.

Az eljá­rás során kez­det­ben őri­zet­ben, majd bűn­ügyi fel­ügye­let hatá­lya alatt álló vád­lott bűnös­sé­gé­ről a Makói Járás­bí­ró­ság fog dönteni.